REVIEWHarbeth

Uitvoering

Kilian Bakker | 17 juli 2008 | Harbeth

De standaard fineerafwerkingen zijn kersen en eucalyptus maar Audio Excellence heeft momenteel zelfs de Tiger Ebony (getreept ebbehout) en de 30th Anniversary uitvoeringen op voorraad (met speciale bedrading, nog hoogwaardigere filtercomponenten en een gesigneerde metalen plaat).

De Super HL-5 heeft heeft zijn baspoort aan de voorzijde maar moet desondanks behoorlijk vrij van de wanden worden opgesteld; volgens de fabrikant ten minste 75 centimeter van een achter- of zijwand. 16 tot 20 Inch hoge stands zijn nodig en alhoewel de Canadese Skylan stands (voor info: bel Audio Excellence) de beste -en mooiste- oplossing zijn kan men ook gebruik maken van Ikea Klubbo bijzettafels, zoals ik heb gedaan.

Harbeth Super HL-5

Deze monitoren zouden eigenlijk mét frontjes moeten worden beluisterd (het ontwerp is daar op afgestemd) maar voor wie ze liever `naakt` ziet is het aan te bevelen om de frontjes meteen in de dozen te laten want een stalen dwarsrib in de SuperGrille zorgt na verloop van tijd voor een bikini-streep over het fineer... Het recensiepaar was rondom gefineerd in kersen en de messing schroeven, de ingelaten units en de van binnen gemonteerde baspoort (dus geen zichtbare plastic rand) droegen bij aan de verzorgde en ambachtelijke uitstraling van deze Engelse knotsen.

MERK

EDITORS' CHOICE