NIEUWSRevox

De Revox B77 MK III is een nieuwe spoelenrecorder

Het Zwitserse Revox heeft een nieuwe spoelenrecorder gepresenteerd genaamd Revox B77 MKIII. Zoals al aan de typeaanduiding is te zien, gaat het om een doorontwikkeld model dat is afgeleid van een eerdere machine. Tegelijkertijd presenteert Revox de nieuwe eigen Revox Analog Master Tapes Collection. Zowel spoelenrecorders als tapes worden vervaardigd in de Revox Klangwerk in Villingen voor een perfect samenspel.

Revox B77 MKIII: analoog genot op het hoogste niveau

Lange tijd waren spoelenrecorders met afstand de beste analoge bron in de hifiketen. Dat zijn ze nog steeds, maar met de komst van digitale audio is de spoelenrecorder naar de achtergrond verdwenen. Bovendien zijn spoelenrecorders relatief prijzige, zware, complexe en onderhoudsgevoelige machines. Dat neemt niet weg dat een spoelenrecorder een veel betere S/R-verhouding, kanaalscheiding en frequentiebereik heeft dan een draaitafel. Ook een dure draaitafel legt het af tegen een spoelenrecorder.

Er lijkt sprake van een voorzichtig opleving van de markt van spoelenrecorders. Zie onze eerdere artikelen voor een overzicht van de recente bewegingen op de markt van spoelenrecorders:

Revox was vroeger een belangrijke fabrikant van spoelenrecorders voor thuis maar ook voor gebruik in opnamestudio’s. De B77 MKII mag een icoon genoemd worden. Kijk maar eens naar de prijzen van tweedehands machines die in goede staat zijn. Nu komt Revox met de B77 MKIII. Deze machine is uitgevoerd in een zwarte kleur en onder de motorkap is e.e.a. verbeterd en naar een hoger niveau getild.

Revox B77 MKIII: spoelenrecorder anno 2024

Met de nieuwe B77 MK III heeft het ontwikkelingsteam van Revox dit speciale product opnieuw ontworpen en verbeterd met belangrijke nieuwe functies. De gehele elektronica is geoptimaliseerd met de componenten en simulatieopties die vandaag de dag beschikbaar zijn. Er worden nog steeds bewezen componenten gebruikt, zoals verbeterde originele Revox-koppen met een aanzienlijk langere levensduur en de unieke Revox-motoren. Het resultaat is deze uitstekende nieuwe versie, de B77 MK III. De B77 MK III wordt geproduceerd in de Revox-fabriek in Villingen.

Het resultaat is een buitengewone geluidservaring en een direct herkenbaar en visueel nieuw hoogtepunt. Volgens de fabrikant is de B77 MKIII gebouwd voor de eeuwigheid. Net als zijn voorgangers is de nieuwe B77 MK III vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen als een audiofiel meesterwerk en visueel kunstwerk en staat voor aantoonbare duurzaamheid zoals geen ander audioproduct. Het hoge niveau van productie en kwaliteitscontrole dat vereist is voor de B77 MK III betekent dat er niet meer dan twintig machines per maand geproduceerd kunnen worden.

Met de B77 MK III heeft het Revox-ontwikkelingsteam de grenzen van de mogelijkheden van analoge audiotechnologie opnieuw aanzienlijk verlegd. Daarom is deze nieuwe Revox B77 iets unieks en gemaakt voor diegenen die op zoek zijn naar het beste en daarom vertrouwen op de onvergelijkbare geluids- en productiekwaliteit van Revox. De B77 MK III sluit nu de cirkel van de opnamestudio direct naar de huiskamer. Nooit eerder was het mogelijk om analoge muziek die in de opnamestudio is opgenomen thuis te beluisteren zonder deze om te zetten naar een digitaal formaat. Alleen Revox biedt deze continuïteit van analoge high-end, van analoge muziekopname tot analoge muziekweergave thuis.

Revox Analoge Master Tapes Collection

Wie een spoelenrecorder bezit wil natuurlijk hoogwaardige spoelen hebben om af te kunnen spelen. Revox is dan ook begonnen aan de creatie van een portfolio van voorbespeelde spoelen onder de naam Revox Analog Master Tapes. Elke artiest wil zijn muziek in de best mogelijke kwaliteit kunnen opnemen. Hiervoor produceren opnamestudio's nog steeds analoge tapes van de in de studio opgenomen muziek, de zogenaamde “studio master tapes”. Het is altijd de doelstelling van Revox geweest om deze kwaliteit tastbaar te maken in de huiskamer. De exclusieve samenwerking met Horch House, de marktleider op het gebied van analoge master tape kopieën, stelt Revox in staat om deze unieke muzikale ervaring te creëren.

In het Revox Klangwerk heeft Revox nu een kopieerstraat met een Horch House Master System opgezet, bestaande uit professionele Studer/Revox tapemachines. Hier worden de exclusieve mastertapes met de originele opnames uit de opnamestudio's langzaam en met de grootste zorg gekopieerd met 1:1 snelheid in de best mogelijke kwaliteit. Vanaf oktober 2024 ontstaat er iets heel bijzonders voor tapeliefhebbers in Villingen. Met de Revox Analog Master Tapes krijgen ze de mogelijkheid om in hun eigen huiskamer te genieten van de analoge kwaliteit uit de opnamestudio's, volledig onvervalst en echt analoog. Revox verenigt daarmee de wereld van bandrecorders en mastertapes in een indrukwekkende synergie en uniciteit.

De nieuwe B77 MKIII kost net geen 16.000 euro. De Revox Master Tapes kosten 480 euro per stuk. Meer weten? Kijk dan op de website van Revox.


EDITORS' CHOICE