De Willen is de kleinste draadloze luidspreker van Marshall

Audiomerk Marshall heeft de draadloze luidspreker Willen gelanceerd. Tot voor kort was het model Emberton II de kleinste luidspreker van Marshall maar de Willen is nog een slagje kleiner. De koper kan kiezen tussen de uitvoering Black Brass en Cream. 

Marshall Willen: compacte Bluetooth-luidspreker

De Willen van Marshall meet 101,6 x 100,5 x 40,4 millimeter en hij weegt 310 gram. Het is de kleinste draadloze luidspreker van Marshall. Hij is waterbestendig volgens de IP67-norm dus gebruik op het strand of op de rand van een zwembad of lopend door een regenbui is mogelijk. Aan de achterkant van de Willen zit een draagstrip.

Aan boord bevindt zich een enkele fullrange driver met een diameter van twee inch die wordt aangestuurd door een 10 Watt klasse D versterker. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 100 Hz tot 20 kHz. Nee, een dreunende basweergave kan de Willen niet leveren. Het formaat in aanmerking nemende is dat niet erg verrassend.

Het volledig opladen van de batterij (via de meegeleverde USB-C kabel) kost circa drie uur. De accucapaciteit zou voldoende moeten zijn voor vijftien uur muziekplezier. Twintig minuten laden geeft circa drie uur muziekplezier. Muzieksignaal kan uitsluitend worden aangeleverd via Bluetooth 5.1 met ondersteuning van SBC. Met de Marshall Bluetooth app (voor iOS en Android) kan het geluid worden beïnvloed.

De Marshall Willen is leverbaar in de uitvoeringen Black Brass en Cream. Op de website van Marshall zien we een prijs van 119 euro genoteerd staan, maar bij diverse webwinkels zien we een lagere prijs staan. Even rondkijken kan dus lonend zijn.


EDITORS' CHOICE