Marshall Emberton II: de kleinste luidspreker van Marshall is krachtiger gemaakt

Marshall’s kleinste luidspreker is de Emberton en dit model is herzien. De tweede generatie heet gewoon Emberton II en is volgens de fabrikant krachtiger dan het eerste model. Bovendien voldoet de Emberton II aan de IP67-norm. Het aantal kleuren om uit te kiezen is wel teruggebracht. De prijs is gelijk gebleven, t.w. 169 euro.

Marshall Emberton II

Volgens Marshall is de Emberton II krachtiger dan het eerste model. Twee full-range drivers met een diameter van twee inch worden geholpen door twee extra passieve radiatoren. Elke driver heeft een klasse D vesterker van 10 Watt tot zijn beschikking. Ondanks het compacte formaat claimt Marshall een groots geluid. De Emberton II maakt gebruik van True Stereophonic, een unieke vorm van multidirectioneel geluid van Marshall, t.w. stereogeluid, maar niet zoals je het eerder hebt gehoord, aldus de ontwerpers.

De Marshall Emberton II heeft een siliconen buitenkant en solide metalen rooster. Hij is ook waterdicht volgens de IP67-norm.  Dit betekent dat de Emberton II tot 30 minuten ondergedompeld zou moeten kunnen worden  in één meter water. Dat zou voldoende tijd moeten geven om de Emberton II op te vissen als hij in het water gevallen zou zijn.

 

De Emberton II biedt ook een langere speeltijd, d.w.z meer dan dertig uur op een enkele lading en dat is vijftig procent meer dan zijn voorganger. De accu volledig opladen kost drie uur. Voor wie haast heeft is er de snellaadfunctie. Met 20 minuten laden krijgt de gebruiker een speeltijd van vier uur.

Natuurlijk heeft Marshall ook een app voor bediening van de Emberton II. De app biedt o.a. een uitgebreide toonregeling. Emberton II is verder eenvoudig te gebruiken, met een multidirectionele bedieningsknop waarmee muziek kan worden gestart of gepauzeerd, een nummer kan worden overgeslagen, het volume kan worden geregeld en de luidsprekers aan of uit kan worden gezet. Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth 5.1. Er is geen ondersteuning van WiFi en er is ook geen bekabelde verbinding.

De Emberton II heeft ook de mogelijkheid om meerdere exemplaren te stapelen en synchroon te laten spelen. “Stapel zoveel Emberton II-luidsprekers als u wilt en creëer een geluid dat zo groot is als uw verbeelding,” aldus Marshall.

Marshall Emberton II: prijs en leveringsinformatie

De Marshall Emberton II is leverbaar in de uitvoeringen Cream en Black Brass (de kleuren Forest en Black zijn vervallen) en wisselt voor 169 euro van eigenaar.


EDITORS' CHOICE