NIEUWSDenon

Denon DP-3000NE: vlaggenschip direct drive draaitafel

Sinan Kökbugur | 12 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Denon

Het Japanse audiomerk Denon heeft een nieuwe draaitafel gelanceerd genaamd DP-3000NE. De nieuwe DP-3000NE is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van draaitafels van Denon.

Denon DP-3000NE

Denon heeft vandaag de DP-3000NE platenspeler aangekondigd. Denon’s nieuwe topklasse direct drive platenspeler belichaamt naar eigen zeggen het vakmanschap van de meer dan honderd jaar oude Japanse fabrikant en is vervaardigd om muziekliefhebbers hun vinylplaten te laten beleven in onvergetelijk helder detail.

De DP-3000NE maakt gebruik van componenten van de hoogste kwaliteit voor een zo nauwkeurig mogelijke weergave. De draaitafel is voorzien van een zorgvuldig ontworpen S-vormige toonarm met een geoptimaliseerde tracking. Deze nieuw verbeterde arm is voorzien van elementgewichtsinstelling, anti-skating compensatie (0-3 gram) en een nieuw ontwikkelde armhoogteverstelling (0-9 millimeter).

Het chassis is afgewerkt met donker ebbenhout fineer. De stevige constructie en dempende voeten bieden de rigide basis die nodig zijn om muziek gedetailleerd en zonder resonanties weer te geven. Het direct drive ontwerp zorgt voor een constante draaisnelheid zonder fluctuaties en is vrijwel onmiddellijk op de juiste snelheid. Er is geen riem of snaar die periodiek vervangen moet worden.

De uitgebreide instelmogelijkheden maken het gebruik van verschillende MM- of MC-elementen mogelijk. De gebruiker kan kiezen tussen 33 1/3, 45 en 78 rondjes per minuut. De DP-3000NE wordt geleverd met een kristalheldere afneembare stofkap.

Denon DP-3000NE: prijs en leveringsinformatie

De DP-3000NE van Denon is leverbaar vanaf oktober 2023 via geselecteerde Denon dealers. De adviesprijs is net geen 2.500 euro.

 

MERK

EDITORS' CHOICE