NIEUWSDenon

Denon DHT-S218: betaalbare soundbar met Dolby Atmos

Denon heeft soundbar DHT-S218 gelanceerd en de makers van de DHT-S218 beloven betaalbaarheid, gemak en goede geluidsprestaties. De DHT-S218 heeft o.a. een HDMI eARC aansluiting en ondersteunt Dolby Vision HDR. Dat is wat minder gebruikelijk in deze prijsklasse.

Denon DHT-S218: soundbar met Dolby Atmos

Naast Dolby Vision HDR en een HDMI eARC aansluiting heeft de Denon DHT-S218 ondersteuning voor 4K. Andere aansluitmogelijkheden zijn optische audio, analoog en een subwooferuitgang. Ook kun je er draadloos je muziek naar toe spuiten via Bluetooth met ondersteuning voor Bluetooth LE (low energy).

De nieuwe soundbar heeft zes drivers in een 2.1-configuratie aan boord, t.w. een paar 25 mm tweeters, twee 90 x 40 mm racetrack middentoners en twee 75 mm subwoofers. Geen van de drivers is naar boven gericht dus Dolby Atmos zal softwarematig de illusie van hoogtekanalen moeten opwekken.

Ondersteuning van DTS:X ontbreekt maar verder kan de DHT-S218 met vrijwel elk Dolby Audio-formaat omgaan. Bovendien zou de Denon Dialog Enhancer ervoor moeten zorgen dat de kijker geen woord van een dialoog (of monoloog) op het scherm mist.

De soundbar heeft compacte afmetingen, d.w.z.13 x 90 x 6,7 centimeter (H x B x D) en weegt slechts 3,6 kilogram. Hij zal dus altijd wel onder de televisie passen en ophangen aan de muur kan overigens natuurlijk ook.

De Denon DHT-S218 is nu verkrijgbaar en kost 269 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE