NIEUWSLumin

Lumïn P1: voorversterker, DA-converter en streamer

De Chinese audiofabrikant Lumïn heeft de P1 aangekondigd. De P1 is een voorversterker met analoge en digitale ingangen en het is tevens een uitgebreide streamer die alle moderne codecs en bestandsformaten ondersteunt. Een fraaie IR-afstandbediening wordt meegeleverd. Sluit actieve luidsprekers aan op de cinch-uitgang of de XLR-uitgang of een eindversterker met een set passieve luidsprekers en het muziekfeest kan beginnen.

Lumïn P1: compleet en hoogwaardig regelcentrum

Het Chinese Lumïn is met name bekend vanwege zijn streamers. Lees ook onze recensie over de Lumïn D2 en onze recensie over de Lumïn T2. Wij waren goed te spreken over beide streamers, maar in beide gevallen hebben wij de afwezigheid van analoge en digitale ingangen opgemerkt. Bovendien hebben beide toestellen geen snel toegankelijke volumeregeling. Het volume kan alleen met een app of met de later uitgebrachte optionele IR-afstandbediening worden geregeld.

In de recensie over de T2 hebben wij reeds gemeld dat Lumïn bezig was met de ontwikkeling van een streamer die de aanwezigheid van een voorversterker overbodig zou maken vanwege de aanwezigheid van analoge en digitale ingangen en een volumeregeling. Welnu, deze streamer is inmiddels geboren en hij heet P1. De P1 is dus een voorversterker, DA-converter en streamer in één behuizing. Het apparaat heeft in totaal negen ingangen. Lumïn heeft een lineaire voeding geplaatst met aparte voedingslijnen voor analoge en digitale schakelingen. Alle gangbare streamingdiensten worden ondersteund.

De P1 krijgt de IR-afstandbediening van Lumïn standaard meegeleverd. De P1 heeft ook een IR-ontvanger ingebakken en er hoeft dus geen USB-aansluiting opgeofferd te worden om de IR-ontvanger met het toestel te verbinden, zoals dat wel het geval was bij de T2 en de D2.

Als het om aansluitingen gaat is de P1 helemaal bij de tijd. De P1 heeft een RJ45 LAN-aansluiting. Nieuw is de aanwezigheid van een glasvezelaansluiting. DA-conversie komt voor rekening van een tweetal ES9028Pro Sabre DAC-chips. Volumeregeling werkt volgens de LEEDH processing techniek. Wie daar meer over wil weten kan de recensie over de Lumïn T2 lezen.

De gebruiker heeft de beschikking over een tweetal analoge uitgangen, t.w. 1 x cinch en 1 x XLR, maar kan desgewenst het muzieksignaal ook in digitale vorm via de coaxiale BNC-uitgang aftappen en naar een externe DA-converter leiden.

Lumïn P1: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe P1 van Lumïn is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering. We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.



EDITORS' CHOICE