NIEUWSPhilips

Philips koppelt Ambilight TV aan hue

Nieuwe tv-toestellen van Philips zijn niet alleen superslank, maar kunnen ook nog eens worden gekoppeld aan het draadloze ledverlichtingssysteem Philips hue. Volgens het Nederlandse merk “dompelt deze combinatie de hele woonkamer onder in een televisiebeleving die kleurrijker en overweldigender is dan ooit tevoren”.

 

De nieuwste versie van Ambilight is geproduceerd door TP Vision en sluit aan bij de doelstelling van de joint venture van Philips met het Chinese TPV Technology om Ambilight voortdurend te verbeteren. TP Vision staat als bedrijf in de wereld van visueel digitaal entertainment volledig ten dienste van het bekendere merk Philips TVAmbilight 4-sided XL is toegepast op de nieuwe, 152 centimeter grote Philips Elevation, met 13,5 millimeter de dunste Philips tv ooit.

Het toestel is voorzien van 94 leds die in het midden van de achterkant zijn gemonteerd. “Dit levert een grote, zachte en warme lichtgloed op aan de vier zijden van het beeldscherm”, meldt TP Vision. Volgens het bedrijf “creëert de combinatie van het ultraslanke design en Ambilight 4-sided XL de illusie van televisiebeelden die zweven in een grote gloed van warm licht”.

Om dat gevoel nog extra te versterken, kunnen Philips Ambilight televisies worden gekoppeld aan Philips hue door middel van een nieuwe app voor iOS en Android. Het door middel van WiFi aangestuurde ledverlichtingssysteem van Philips werd vorig jaar oktober geïntroduceerd. De nieuwe Ambilight+hue-app wordt ondersteund door alle toestellen van Philips met Ambilight vanaf 2011.

Daarnaast is de Elevation helemaal van deze tijd. Het toestel is uitgerust met Wi-Fi Miracast en SimplyShare, waardoor je data naar het toestel kunt streamen. Andersom maakt Multi-Room het mogelijk om te streamen naar een DLNA-compatible televisie die ergens anders in huis staat. De Elevation moet vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar zijn.

In de video’s hieronder worden de nieuwste versie van Ambilight op de Philips Elevation uitgelegd en kom je meer te weten over de Ambilight+hue-app.

MERK

EDITORS' CHOICE