NIEUWSLumin

Lumin lanceert IR-afstandsbediening

Audiobedrijf Lumin, met name bekend door zijn streamers, heeft een IR-afstandsbediening gelanceerd. Volgens Lumin vragen veel klanten om een IR-afstandsbediening omdat volumeregeling met een app gewoon minder goed en minder snel werkt dan een IR-afstandsbediening. Wie bijvoorbeeld zijn streamer van Lumin rechtstreeks op een eindversterker aansluit, zou wel eens de IR-afstandsbediening van zijn voorversterker kunnen missen. De IR-afstandsbediening van Lumin is dan een uitkomst.

Lumin infrarood bedieningspakket

We zijn steeds meer gewend om onze apparaten met een app op een tablet of smartphone te bedienen. Echter om bijvoorbeeld even snel het volume aan te passen, zal de smartphone of tablet wakker gemaakt moeten worden en verbinding moeten zoeken. Daarna kan de app nog even haperen alvorens te reageren. Bediening met een IR-afstandsbediening gaat veel sneller. Een IR-afstandsbediening heeft fysieke knopjes die op de tast kunnen worden gevonden, vooral als de fabrikant de moeite heeft genomen om van tevoren de ergonomie te overdenken. De IR-afstandsbediening reageert direct en de batterijen gaan veelal enkele jaren mee. Bijkomende voordeel is dat een IR-afstandsbediening geen last heeft van verouderende software en dus nooit last zal krijgen van updateritis.

Goed nieuws dus voor alle eigenaren van Lumin-netwerkspelers. “Nadat we Leedh Processing voor alle Lumin-modellen hadden gelanceerd (red: dat is een hoogwaardige digitale volumeregeling), werden we overspoeld met verzoeken om een fysieke volumeregeling van klanten die de voorversterker uit hun systemen hadden verwijderd. Het resultaat van onze ontwikkeling is een infraroodcontrolepakket dat compatibel is met alle modellen van Lumin, ongeacht of Leedh Processing wordt gebruikt of niet,” aldus de verklaring van de fabrikant.

De nieuwe IR-afstandsbediening van Lumin wordt gemaakt in Oostenrijk en is compatibel met alle Lumin-modellen waarvan het achterpaneel is voorzien van een extra USB-poort (op de USB-poort wordt de meegeleverde ontvanger aangesloten, kabellengte circa 90 cm). Het is dan niet meer nodig om de app te gebruiken voor volume omhoog / volume omlaag / dempen / afspelen / pauze / volgende / vorige / shuffle / herhalen of stand-by. Bovendien is de IR-afstandsbediening Roon compatibel.

Naar verwachting is de nieuwe IR-afstandsbediening van Lumin binnenkort leverbaar voor een adviesprijs van 329 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van Lumin.


EDITORS' CHOICE