NIEUWSMeridian

De nieuwe M6 luidspreker van Meridian

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2012 | Meridian

Wie je ook kon vinden op de CES 2012 in Las Vegas, was het merk Meridian. In de suites van Meridian waren o.a. de DSP3200 en de DSP3300 luidsprekers en de recent geïntroduceerde DSW subwoofer te zien en te beluisteren, maar CES 2012 was voor Meridian ook het toneel voor de introductie van een aantal nieuwe producten.

Meridian was aanwezig in suites 30-235 en 30-236. In de zogenaamde `Music Suite` was het systeem te bewonderen dat Meridian introduceerde ter ere van haar 40ste verjaardag. Dit systeem bestaat uit een speciale versie van de 808 met een paar DSP8000 luidsprekers. Speciaal voor de 40ste verjaardag van Meridian werd dit vlaggenschip uitgevoerd in robijnrood en uitgerust met handgeselecteerde componenten, speciale bekabeling en een met het serienummer en handtekeningen van het ontwerpersduo gegraveerde plaat. In de ‘Music Suite’ stonden niet alleen klassiekers, er werden ook nieuwe producten geïntroduceerd.Één van die nieuwe producten is de M6 luidspreker. De Meridian M6 heeft een zeer opmerkelijke ‘kogelachtige’ vorm, die compact en slank oogt. Bovenaan de vloerstaande luidspreker is een soort ronde halo geplaatst, die blauw oplicht wanneer de speaker in gebruik is en wit is wanneer de speaker stand-by staat.

Binnen in de luidspreker vind je twee versterkers van 100W en 150W. Zij sturen een breedbandluidspreker en een woofer aan. Volgens Meridian vormt de M6 luidspreker een goede combinatie met de Audio Core 200 voorversterker. De Meridian M6 zal waarschijnlijk in februari 2012 verschijnen. Over de Nederlandse adviesprijs is nog niets bekend.Op de (Engelstalige) website van Meridian kun je meer lezen over de nieuwe M6. Houd HiFi.nl in de gaten, want we hopen je binnenkort meer te kunnen vertellen over de nieuwe paradepaardjes van Meridian!


EDITORS' CHOICE