NIEUWSMeridian

Meridian viert 40-jarig jubileum

Redactie HiFi.nl | 28 september 2011 | Meridian

De samenwerking tussen de twee grondleggers van Meridian, Bob Stuart en Allen Boothroyd, begon met het ontwerp van de Lecson AC1 control unit en AP1 eindversterker in 1972. Baanbrekende ontwerpen als deze bezorgde het team prijs na prijs. Tegenwoordig wordt dit hoogstandje permanent tentoongesteld in het MoMA te New York. Om het robijnen jubileum van dit duo te vieren heeft Meridian een speciale en gelimiteerde editie van het meest geavanceerde systeem ontwikkeld.

Dit systeem bestaat uit een speciale versie van de 808 met een paar DSP8000 luidsprekers. Dit vlaggenschip is voor de gelegenheid uitgevoerd in robijnrood en wordt uitgerust met handgeselecteerde componenten, speciale bekabeling en een met het serienummer en handtekeningen van het ontwerpersduo gegraveerde plaat. De 808 beschikt niet alleen over een top voorversterkergedeelte en CD speler van absolute wereldklasse, maar kan ook bestanden vanaf een Meridian Sooloos Digital Media System lezen.


Een senior Meridian technicus staat ter beschikking om het systeem ter plekke bij de klant af te regelen. Ter commemoratie krijgt men een boekwerk met de Meridian geschiedenis en uitgebreide systeem gebruiksaanwijzing ook weer getekend door de stichters. Op verzoek kunnen andere componenten in dezelfde kleur worden uitgevoerd om bijvoorbeeld een surround systeem samen te stellen. Dat noemen we nog eens een traktatie!

De inschrijvingen voor deze Robijnen Jubileumeditie van Meridian starten midden september. De prijs is 68.500 euro. Wereldwijd zijn slechts 40 sets beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van Viertron.

 


EDITORS' CHOICE