Artikelen van fotograaf Werner EroReview Höffner Audiosysteme H10 active en H20 Anniversary luidsprekers

Gepubliceerd op 30 september 2023
Auteur: Werner Ero
Hoffner H10 en H20_2De recent geteste Zwitserse Boenicke W5 SE+ luidsprekers hebben mijn audiowereld volledig op zijn kop gezet. Zo klein en zo goed had ik weergevers nog niet eerder horen klinken. Maar gelukkig zijn er nog meer spannende en heerlijk eigenwijze ontwerpen op de markt. Producten die allemaal een ding met elkaar gemeen hebben en dat is ontwerpers die substantieel anders naar de materie kijken. Maar waar de Boenicke's echt mini zijn, blijken de twee uit Duitsland afkomstige luidsprekers meteen een flink stuk groter. Dat je dit niet meteen als minpunt en eerder als een vast gegeven moet zien, zal ik in de nu volgende test uitleggen. 
lees verder>>

Hi-Visit feestelijke opening AudioExpert Castle: beleving

Gepubliceerd op 14 september 2023
Auteur: Rob Nijman
Opening AudioExpert Castle_7We hebben er vanuit de redactie stiekem best wel naartoe geleefd: de feestelijke opening van het AudioExpert Castle in Nederhemert. De onthulling van een dergelijke high-end experience, nota bene in een 14de eeuws kasteel in de bossen van de Bommelerwaard, is immers óók een viering van ons vakgebied c.q. onze gezamenlijke hobby. Iets wat je in volle voorpretmodus door kon zien schijnen in het eerdere artikel dat je op HIFI.NL kon lezen, nadat collega's Harro en Jamie in primeur al ondergedompeld werden in het exclusieve home cinema systeem. Deze keer was het echter tijd voor het daadwerkelijke lintjeknippen!
lees verder>>

HiVisit Bowers & Wilkins CI800 Diamond cinema bij MoreSenz: The sky is the limit

Gepubliceerd op 5 juni 2023
Auteur: Werner Ero
HiVisit MoreSenz en Bowers & Wilkins_4Ondanks dat ik een fervent stereoliefhebber ben, komt het de laatste tijd steeds vaker voor dat ik ook voor het reviewen van homecinemaproducten word gevraagd. En waarom ook niet, want net als bij stereo bestaan er ook bij meerkanaalsweergave verschillende kwaliteitsniveaus en worden er bovendien zelfs meer zintuigen aangesproken. Voor dit verhaal ga ik op bezoek bij één van Nederlands meest vooraanstaande domoticaspecialisten: MoreSenz in Nijkerk.
lees verder>>

HiVisit Oktoberfest Revisited bij importeur Music2: intens muziek genieten

Gepubliceerd op 5 april 2023
Auteur: Werner Ero
Oktoberfest Music2_7Goede wijn moet rijpen en in dat kader moet u ook dit vertraagde verslag van een geweldig en vooral heerlijk onorthodox muziekevenement zien. Een show die zoals vaker bij importeur Music2 in het moderne en grote bedrijfspand aan de Dwarskulk 1 in Hoek van Holland werd gehouden. Deze importeur heeft onder bezielende leiding van eigenaar Marco de Wilde al vanaf 2007 een onuitwisbare stempel op de analoge Nederlandse audioscene gedrukt. Een rotsvaste koers die uiteindelijk heeft geleid tot een bijzonder en onderscheidend merkenpakket.
lees verder>>

HiVisit: Modus Audio introductie bij PUUR hifidelity

Gepubliceerd op 13 februari 2023
Auteur: Werner Ero
Modus bij PUUR_12Audiodetaillist PUUR hifidelity heeft nog niet zo lang geleden zijn bakens verzet. Niet alleen is het oude pand van binnenhuisarchitect Piet Boon in Oostzaan verruild voor een toegankelijkere locatie in het centraler gelegen Zeist, maar ook hebben Robert Brijde en Daan Vreeswijk zich buiten hun bestaande activiteiten nog meer toegelegd op hun vroegere roots: de liefde voor mooie en bijzondere hifiproducten. Tijdens de hier beschreven introductieshow val ik met mijn neus in de boter: de hoofdrol is voor de voor velen nog onbekende Nederlandse high-end audiofabrikant Modus Audio.
lees verder>>

Laatste Rhapsody eindejaarsshow in Hilversum op 30 en 31 december

Gepubliceerd op 23 december 2022
Auteur: Werner Ero
Rhapsody eindejaarrshow 202230 en 31 december aanstaande volgt misschien wel de meest memorabele audioshow van 2022. Hoewel de gepresenteerde producten zoals gebruikelijk bij deze high-end hifi winkel aan het einde van ieder jaar wederom bijzonder, exclusief en meer dan luisterwaardig zullen zijn, doel ik dan vooral op onderstaande de koptekst van dit artikel. Want de Rhapsody audiowinkel die al sinds 1988 in het prachtige monumentale pand aan de Borneolaan 25 in Hilversum is gevestigd, gaat stoppen op deze locatie.
lees verder>>

Review Marten Parker Duo: high-end grootsheid in boekenplankformaat

Gepubliceerd op 2 november 2022
Auteur: Werner Ero
Marten Parker Duo _3Het prijsgamma van het Zweedse topmerk Marten heeft door de jaren heen inmiddels stratosferische waarden bereikt, maar voor deze test heb ik heel bewust voor een model uit de relatief betaalbare Parker serie gekozen. Want ook met deze Parker Duo blijken zoete high-end dromen opmerkelijk goed bewaarheid te kunnen worden...
lees verder>>

Verslag Birth of the Cool show bij Rhapsody: ontsnappen aan de realiteit

Gepubliceerd op 14 augustus 2022
Auteur: Werner Ero
Verslag Birth of the Cool show_1Het zijn vreemde tijden waarin nog maar weinig is wat het daarvoor is geweest. Torenhoge brandstof- en energieprijzen, dreigende inkrimping van de veestapel met felle boerenprotesten tot gevolg, klimaatonrust, fors stijgende kosten van het levensonderhoud, de oorlog in Oekraine en stagnerende vliegreizen op Schiphol. Zaken met flinke invloed op ieders welzijnsgevoel waardoor positieve gebeurtenissen bijzonder welkom zijn. Een van de activiteiten in dit kader zijn doorgaans de bijzondere shows van high-end winkel Rhapsody in Hilversum.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE