Artikelen van fotograaf Dieter van den BerghSabine Uitslag (CDA) Muziekbeleving

Gepubliceerd op 23 december 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Sabine UitslagIn de weekenden staat ze met haar band Spinrock op de bühne, doordeweeks zit ze voor het CDA op het pluche van de Tweede Kamer. Google ‘CDA’ en ‘rockzangeres’, en het zoekresultaat is zonder twijfel Sabine Uitslag. Voor onze serie De Muziekbeleving Van… zochten we de Twentse (Westerhaar, 1973) op in de hectiek van het Binnenhof.
lees verder>>

Adrian Edmondson Muziekbeleving

Gepubliceerd op 19 november 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Adrian Edmondson“Ik kon Stairway to Heaven al spelen op mijn twaalfde. Jimmy Page schreef het liedje pas op zijn 22e. Dat lijkt me nogal veelzeggend.” Op het podium staat Adrian Edmondson, zanger en mandolinespeler van The Bad Shepherds. “Vooruit, nog één liedje dan jongens, Teenage Kicks, dan mogen jullie weer drugs gaan gebruiken of gaan zwemmen, want dat doen jullie toch de hele dag hier in Brighton?”
lees verder>>

Ilse DeLange Muziekbeleving

Gepubliceerd op 27 augustus 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Ilse DeLangeZe verkocht honderdduizenden cd’s en won alle muziekprijzen die je in Nederland maar kan winnen. Ilse DeLange, geboren in 1977 te Almelo, heeft kortom, geen introductie meer nodig. In onze serie De Muziekbeleving van… vertelt ze vanuit thuisbasis Arnhem onder meer over haar muzikale opvoeding, haar dubbelleven als tiener en haar huidige muzieksmaak. Op 21 augustus verscheen haar cd/dvd Live in Ahoy.
lees verder>>

Dan Wilson Muziekbeleving

Gepubliceerd op 16 juli 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Dan WilsonZanger/gitarist en toetsenist Dan Wilson (1961) is een getalenteerde fijnproever op het gebied van pure pop en rock, (alt)country en americana. De Amerikaan speelde en zong in de rockbands Trip Shakespeare en Semisonic (met de Grammy-genomineerde hit Closing Time uit 1998 en Secret Smile uit 1999, gecoverd door Snow Patrol en Stereophonics). In onze serie De Muziekbeleving Van … een geanimeerd gesprek in een Amsterdamse hotelsuite met een sympathieke duizendpoot in Obama-shirt.
lees verder>>

André Manuel Muziekbeleving

Gepubliceerd op 25 juni 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Andre Manuel (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) XinAndré Manuel (1966, Diepenheim) is berucht en beroemd als cabaretier, maar naar eigen zeggen toch vooral een ‘geboren muzikant’.Vanaf 1985 maakte de Tukker - zeker in het oosten van het land - furore met de legendarische band Fratsen, van 1996 tot 2004 is hij de frontman van het eveneens Nederlandstalige Krang. Sinds vorig jaar heeft Manuel een nieuwe band, De Ketterse Fanfare, bestaande uit gitarist B.J. Baartmans, bassist Gerco Aerts, drummer Theun Supheert en toetsenist Wouter Meijer.
lees verder>>

Joe Jackson

Gepubliceerd op 18 juni 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Joe Jackson  10-01-2008Bijna dertig jaar na de wave-klassieker Look Sharp! verschijnt op 28 januari Rain, het 23e album van Joe Jackson (1954), na verschillende omzwervingen weer een album met een onmiskenbare Joe Jackson-sound. De Brit háát interviews, maar voor HiFi.nl maakte de pianist/zanger en pro-roken-lobbyist een uitzondering. Deel 15 van De Muziekbeleving Van…
lees verder>>

Marcel van den Bergh Muziekbeleving

Gepubliceerd op 12 februari 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Marcel van den BerghZijn auto kocht hij vanwege de muziekinstallatie en zijn afgelegen Gelderse boerderij mede vanwege de ‘muzikale mogelijkheden’. Marcel van den Bergh (41), veelbekroond fotograaf van De Volkskrant (en medewerker van Hifidelity) is geen audiofiel, maar wel ‘helemaal lijp’ van muziek.
lees verder>>

Ernst Jansz Muziekbeleving

Gepubliceerd op 15 januari 2009
Auteur: Dieter van den Bergh
Ernst JanszAls toetsenist/zanger en voornaamste songsmid van Doe Maar schreef hij Nederpopgeschiedenis, met CCC Inc speelt hij onvervalste Americana, hij schreef drie romans, waarvan twee met prachtige soundtrack, en produceerde acts als Blue Murder, Claw Boys Claw, Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot, met wie hij ook live optreedt. Op zijn zestigste kan singer/songwriter Ernst Jansz (1948) in alle rust terugkijken op een bewogen carrière. Veel treedt hij niet meer op - ‘pure luxe’- maar van 22 tot en met 31 januari staat hij acht keer met kompaan Boudewijn de Groot in Ahoy tijdens Vrienden van Amstel Live.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE