ARTIKEL

Marcel van den Bergh Muziekbeleving

Zijn auto kocht hij vanwege de muziekinstallatie en zijn afgelegen Gelderse boerderij mede vanwege de ‘muzikale mogelijkheden’. Marcel van den Bergh (41), veelbekroond fotograaf van De Volkskrant (en medewerker van Hifidelity) is geen audiofiel, maar wel ‘helemaal lijp’ van muziek.

Als popfotograaf bezoekt hij al jarenlang festivals als Pinkpop, Lowlands en Noorderslag en de grote concerten; van Madonna tot Nick Cave, van Springsteen tot Borsato, van The Police tot Neil Young; bij voorkeur artiesten die hem aanspreken. Van den Bergh wil best meewerken aan een interview, maar alleen als we het ook over zijn favoriete band Madrugada gaan hebben, zo grapt hij. Tuurlijk…

Marcel van den Bergh

Aflevering 30 van De Muziekbeleving Van… over Madrugada, over het genot van een goede installatie in de auto, over muziek in de tuin en, uiteraard, over het fotograferen van popmuzikanten, soms in twintig seconden. “Ik ga liever als fan dan als fotograaf naar een concert.

Naar veel concerten wil ik sowieso zelf al gaan. De krant is dan een mooi opstapje. Je staat helemaal vooraan bij grote artiesten, soms echte helden, zoals Springsteen. Het is prachtig nieuws dat Bruce naar Pinkpop komt! En nog mooier: hij speelt op zaterdag, dat wil zeggen dat ik de foto voor de krant niet meteen hoef te sturen en het concert helemaal uit kan zien. Geweldig, wat een mazzel, ik zag de bui al hangen.


EDITORS' CHOICE