Artikelen van Rob van MilHotel(at)home wordt als pop-up concept aan doelgroep getoond

Gepubliceerd op 2 januari 2016
Auteur: Rob van Mil
1.jpgDe hotelwereld verandert razendsnel en de hoteliers zullen daar met nieuwe concepten op in moeten spelen. Een van die concepten biedt Hotel@home, waarvan Muurbloem Design Studio de geestelijk vader is. Initiator en manager van Muurbloem, Bart van de Kerkhof, wil van de hotelkamer een inspirerende beleving maken. En daarbij speelt gebouwautomatisering een cruciale rol. “We moeten elke kamer steeds opnieuw kunnen personaliseren en daarvoor moet je met de sfeer en het klimaat kunnen spelen.” 
lees verder>>

Tien kandidaten voor KNX Professionals Award en KNX Publieksprijs

Gepubliceerd op 10 oktober 2015
Auteur: Rob van Mil
KNX_1.jpgDe automatisering van een woning of een gebouw is soms zeer complex. De integratie van systemen neemt vergaande vormen aan. De meest bekwame system integrators tonen dit in de praktijk. Om deze system integrators een platform voor hun capaciteiten te geven, organiseert KNX Nederland de KNX Professionals Award. Deze prijs geldt als de hoogste onderscheiding in Nederland op het gebied van woning- en gebouwautomatisering. Dit jaar dingen tien projecten van negen KNX Professionals mee naar de prestigieuze prijs. De winnaar krijgt op donderdag 1 oktober de Award uitgereikt op de beurs Elektrotechniek in Utrecht. Voor het eerst is er ook een KNX Publieksprijs, deze gaat naar de kandidaat die op de website van KNX Professionals de meeste stemmen van het publiek krijgt. De inzendingen voor de Award zijn zeer divers. Belangrijkste overeenkomst is dat zij stuk voor stuk indruk maken met een unieke vertaling van complexe techniek naar eenvoudige bediening. Dit zijn de kandidaten, in alfabetische volgorde.
lees verder>>

KNX: System integrator Koen van de Donk

Gepubliceerd op 25 juli 2015
Auteur: Rob van Mil
KNX_Koen_1.jpgAchter slimme woningen schuilen knappe koppen. System integrators zijn vaak het brein achter de slimme installaties die in een woning als één geheel functioneren en op afstand te bedienen zijn. Het zijn specialisten die luisteren naar de wensen en behoeften van de klant en daarbij de beste oplossingen in de markt zoeken. Ze smelten die samen tot één flexibel en solide systeem dat door de bewoners eenvoudig te bedienen is en dat optimale resultaten biedt als het gaat om comfort, gemak en besparingen. Een kennismaking met system integrator Koen van de Donk. 
lees verder>>

KNX biedt volledige ontzorging in Grand Hotel Huis ter Duin

Gepubliceerd op 9 mei 2015
Auteur: Rob van Mil
KNX_1.jpgIn het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk is al enkele jaren een omvangrijke automatiseringsoperatie aan de gang. De gebouwautomatisering wordt stap voor stap naar een volledig op KNX-gebaseerd systeem omgebouwd. Dit jaar zijn alle kamers aan de beurt, waarna ongeveer het hele hotel op KNX draait. De belangrijkste voordelen hiervan zijn dat de facilitaire dienst nu de volledige automatisering in één systeem heeft en zo veel meer overzicht en inzicht heeft. Ook de bediening is veel eenvoudiger geworden. 
lees verder>>

KNX: Nova Cura werkt aan totaal-ontzorging van de zorg

Gepubliceerd op 14 maart 2015
Auteur: Rob van Mil
KNX_1.jpgTotaal-ontzorging van de zorg. Met dat uitgangspunt timmert ‘ontzorgingsmakelaar’ Nova Cura stevig aan de weg. Het bedrijf bundelt de producten en diensten van meerdere, specialistische leveranciers in één totaalpakket, met één aanspreekpunt. Samen richten zij zich op de eerste levensbehoeften van zorgbehoevenden: eten, drinken, huisvesting en technische ondersteuning. Van sfeervolle zorgkamers tot complete gaarkeukens. Van slimme automatisering tot verse maaltijden.  
lees verder>>

KNX: Kasteel moderniseren met draadloze automatisering

Gepubliceerd op 21 februari 2015
Auteur: Rob van Mil
KNX_HE4-14_1.jpgDe nieuwe bewoners willen een kasteel dat van alle moderne gemakken is voorzien. Maar de eigenaar, de Stichting Het Geldersch Landschap (GLK), wil een historisch monument dat in de oorspronkelijke staat verder leeft. Installatiebedrijf Wim Bosman stond voor de uitdaging om dit eeuwenoude kasteel te moderniseren zonder dat hij bijvoorbeeld in muren mocht boren of frezen. Een van de meest fundamentele keuzes was die voor een draadloze woningautomatisering op basis van de internationale standaard KNX.  
lees verder>>

KNX: Gemak en eenvoud staan voor ons altijd voorop

Gepubliceerd op 1 november 2014
Auteur: Rob van Mil
KNX_Gemak_1.jpgEen woning die netto geen energie kost maar energie oplevert. Dat was het streven van Ernst Peter en Hermine Tamminga toen zij besloten een nieuw huis te laten bouwen. Het is een doelstelling waarmee zij voorop lopen en die in elk geval zeer toekomstgericht is. Vanaf 2020 moet namelijk elke nieuwe woning energieneutraal zijn.  
lees verder>>

KNX is het zenuwstelsel voor slimme woningen

Gepubliceerd op 25 oktober 2014
Auteur: Rob van Mil
KNX_Zenuwcentrum_1.jpgSlimme woningen zijn er in vele gradaties. Een woning met de buitenlamp op een bewegingsmelder, een programmeerbare kamerthermostaat en een universele afstandsbediening voor tv en audio kun je tegenwoordig niet bijzonder slim noemen. Want er zijn nu ook hoogbegaafde huizen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE