Artikelen van Michael HamersReview: Audio Physic Classic 8 & VCF II Magnetic M8 Plus

Gepubliceerd op 12 februari 2020
Auteur: Michael Hamers
Audio Physic 8Afgelopen november was het team van HiFi.nl aanwezig bij de Audio Show iEar’ in Tilburg. Er stond daar in een kleine skybox een relatief bescheiden geprijsde set te spelen. Deze stond niet zomaar muziek te maken, maar speelde de sterren van de hemel. Stralend middelpunt was een paartje Audio Physic Classic 8 vloerstaanders op een setje Audio Physic ontkoppelende voetjes. Reden genoeg voor mij om ter plekke aan importeur PAI te vragen of ze een setje bij mij thuis konden plaatsen.
lees verder>>

Review: Argon Audio Radio 3i

Gepubliceerd op 5 februari 2020
Auteur: Michael Hamers
Argon Audio Radio 3i DAB+In de voorbije periode heb ik twee andere producten van het Deense merk op bezoek gehad in de luisterruimte; een set actieve boekenplankspeakers en een stereoversterker. Nu iets geheel anders, namelijk een DAB+ tafelradio: de Argon Audio Radio 3i.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins Formation Flex

Gepubliceerd op 25 januari 2020
Auteur: Michael Hamers
Bowers & Wilkins Formation FlexKlein, maar fijn - dat vat de Bowers & Wilkins Formation Flex in een notendop samen. In de loop van 2019 heeft de fabrikant uit het Britse Worthing zichzelf opnieuw op de kaart gezet met het Formation ecosysteem, waar in het najaar de Formation Flex aan werd toegevoegd. Een zeer compacte speaker die niet onderdoet voor een boekenplankspeaker en die kan opereren in zijn eentje, met een andere Flex in stereo of zelfs in een 5.1 opstelling met de Formation Bar en Formation Bass. Hoe muzikaal is de nieuwste B&W telg?
lees verder>>

Review: Rotel RA-1592 geïntegreerde versterker

Gepubliceerd op 19 januari 2020
Auteur: Michael Hamers
Review Rotel RA-1592 Geïntegreerde VersterkerRotel introduceerde de RA-1592 alweer ruim drie jaar geleden. Het apparaat is nog steeds het topmodel onder de geïntegreerde versterkers van het merk. Niet zo high-end als de onlangs geïntroduceerde Michi-lijn (review volgt snel, red.), maar alleszins zeer capabel. En ondanks het ontbreken van netwerk- of streamingfunctionaliteit buiten bluetooth is deze al wat langer beschikbare versterker er eentje om rekening mee te houden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe sterspeler in de opstelling voor je thuiswedstrijd.
lees verder>>

Review: Acoustic Energy 309

Gepubliceerd op 22 december 2019
Auteur: Michael Hamers
Review: Acoustic Energy 309Acoustic Energy is een luidsprekerfabrikant die zowel actieve als passieve speakers bouwt. De importeur van het Britse merk – Viertron BV – plaatste een setje witte Acoustic Energy AE309 vloerstaanders bij mij om eens aan de tand te voelen. De reviewperiode was veel te kort, want deze Engelse dropjes smaken naar meer, veel meer!
lees verder>>

Review: Marantz PM7000N

Gepubliceerd op 4 november 2019
Auteur: Michael Hamers
Marantz PM7000N reviewMarantz introduceerde onlangs de Marantz PM7000N. Deze geïntegreerde stereoversterker is vanaf 15 november verkrijgbaar op de Nederlandse markt en was al eerder te zien en te horen op de XFI en zal ook op aanstaande iEar’ beurs in Tilburg op 16 en 17 november acte de présence geven. Ik mocht al eerder aan de slag met de nieuwste telg uit de Marantz familie. Lucky me!
lees verder>>

Review: Waterfall Audio Home Cinema Pack 5 – Surrounded by Glass

Gepubliceerd op 20 oktober 2019
Auteur: Michael Hamers
Review Waterfall AudioHet is een bijzonder gezicht; volledig doorzichtige speakerkasten. Het Franse Waterfall Audio heeft er een aardige naam mee opgebouwd. Ik ben aan de slag gegaan met een review van de Home Cinema Pack 5. Een volledige 5.1 speakerset van Waterfall bestaande uit de Victoria Evo vloerstaander, de Elora Evo centerspeaker, twee stuks Hurricane Evo voor de surroundkanalen en een HF2-250 subwoofer.
lees verder>>

Review: Argon Audio SA1

Gepubliceerd op 23 september 2019
Auteur: Michael Hamers
Argon Audio SA1Eerder deze maand reviewde ik de Argon Audio Forte A5. Ik kreeg ook de SA1 ter beschikking van Argon Audio. Een kleine versterker met indrukwekkende specificaties, die ik een aantal weken uitgebreid kon beluister in combinatie met een set DALI Oberon 7 vloerstaanders. Zijn deze Deense ‘buurtjes’ een goede combinatie of moet de Rijdende Rechter een ruzie sussen?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE