ShowVideo Dutch Audio Event: Joenit met Totem en Rega

Joenit was in het laatste weekend van oktober met Totem, Chord en Rega aanwezig op Dutch Audio Event. Ruimte 7 was smaakvol ingericht. Je kon er in alle rust onder meer genieten van Johnny 'Guitar' Watson.

Vinyl van Rega

De gebroeders Verellen van Joenit hadden de Rega Planar 8 staan waar ze het glanzende vinyl van Johnny ‘Guitar’ Watson op legden. De Planar 8 is geïnspireerd op de Naiad. Het is een prachtige draaitafel in een industrueel en open design, verkrijgbaar vanaf 2.199 euro (zonder element) en niet voor niets twee weken later één van de winnaars op de Audio Show iEar', waar de speler in de prijzen viel in de categorie Beste Draaitafel.

De gebruikte phonostage, ook van Rega, was de Aria MK3 MM/MC. Zoals al duidelijk blijkt uit de naam een phonostage geschikt voor zowel MM als MC elementen (hoe het ook weer zit met MM versus MC, dat lees je hier). In dit geval speelden de heren met een Rega Ania Pro MC element. De MC input is volledig instelbaar.

Voor elk type element is voorzien in een aparte input. Een prachtig afgewerkt toestel, te koop voor 1.299 euro.

Voor de versterking werd gebruik gemaakt van de Rega AETHOS. De nieuwste versterker van de Britten. De behuizing is geheel nieuw ontworpen. De koelvinnen aan de zijkant en het formaat geven aan dat het een serieuze powerhouse is. De AETHOS maakt gebruik van vier 160 Watt 16 amp uitgangstransistors, wat zorgt voor een uitgangsvermogen van 156 Watt per kanaal bij 6 Ohm en 125 Watt per kanaal bij 8 Ohm. 

 Een dual mono ontwerp met een custom ringkerntrafo. De voorversterkertrap maakt gebruik van klasse A schakelingen. De geïntegreerde versterker heeft 5 RCA lijningangen, een record in en output, een pre out en een direct input. Er is geen DAC aanwezig in de AETHOS. De AETHOS is met 3.799 euro zeer betaalbaar.

Chord Electronics

Omdat de mannen van Joenit tijdens de show ook graag eens wat streaming willen laten horen is er voorzien in een DAC van het Britse Chord Electronics. De Hugo TT2 is alweer een tijdje op de markt, maar dat maakt hem niet minder goed. De Hugo TT2 komt net onder het vlaggenschipmodel DAVE.

Het eigenzinnige design van de Chord apparatuur springt er altijd weer uit. Tijdens mijn bezoek heb ik alleen naar de Planar 8 geluisterd, maar de Chord is het vernoemen zeker waard. Een erg mooie DAC.

Totem Acoustics

De speakers die ik kort kon beluisteren betroffen het topmodel Element Fire V2. Forse boekenplankspeakers die in de luisterruimte op fraaie stands stonden. Voorzien van 1 inch grote titanium tweeters en 7 inch grote Torrent woofers. Deze woofers zijn uniek in zijn soort en vereisen geen actief of passief crossover vanwege het zeer ruime bereik en vlakke frequentieverloop.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 30Hz tot 22kHz. Ze zijn relatief makkelijk aan te sturen met hun 88dB gevoeligheid. De Fire V2 kosten 7.799 euro per paar.

De weergave vanaf vinyl was voortreffelijk. Het geluid kwam heel breed en ook vooral heel hoog de ruimte in. De muziek spoelde over me heen. Alsof er enorme vloerstaanders stonden. Bassen waren strak en de weergave was lekker ontspannen, maar wel met veel energie. Een erg mooie set.

MERK

EDITORS' CHOICE