Artikelen van Dieter van den BerghEllen ten Damme: Muziekbeleving

Gepubliceerd op 17 februari 2012
Auteur: Dieter van den Bergh
Ellen  ten DammeTurnster, actrice, chansonnière, sekssymbool, violiste. Ellen ten Damme (Warnsveld 1967) is een artiest met vele gezichten. De diva heeft er amper een tournee met het Amsterdam Sinfonietta opzitten, maar begon begin deze maand alweer aan een nieuw avontuur: Spitz!, een theatertour in samenwerking met het Scapino Ballet. De toer wordt in april besloten met twee optredens in Carré. Tijd voor de Muziekbeleving van... Ellen ten Damme. Over Kate Bush, nederpop, slecht geluid en de schoonheid van stilte. "Muziek moet je oor strelen, niet kwellen."
lees verder>>

Shame

Gepubliceerd op 7 februari 2012
Auteur: Dieter van den Bergh
Shame - 06022011Vanaf donderdag 9 februari in de bioscoop. In Shame schetst Steve McQueen een even actueel, deprimerend als indringend portret van een hedendaagse junkie. Een seksjunkie. De film zorgde voor uitpuilende zalen op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en gaat donderdag 9 februari landelijk in première.
lees verder>>

Low budget-3D: omdat het (ook anders) kan

Gepubliceerd op 4 februari 2012
Auteur: Dieter van den Bergh
Sticky422012“3D, dat is spektakel en sensatie. Ik wilde laten zien dat het ook anders kan. Subtieler. Sensitiever.” Dat zei de debuterende Zuid-Koreaanse filmmaker Park Hong-min afgelopen weekend op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). 
lees verder>>

Leon Giesen: De Muziekbeleving Van..

Gepubliceerd op 26 november 2011
Auteur: Dieter van den Bergh
Muziekbeleving Leon GiesenFilmmaker, verhalenverteller en muzikant Leon Giesen (1962) groeide op in het Noord-Limburgse Hout-Blerick, onder de rook van Venlo. Hij was bassist in de bands Toontje Lager en Captain Gumbo, maar maakt de laatste jaren furore als Mondo Leone, een volstrekt uniek multimediaal eenmansorkest.
lees verder>>

Audio-Time wederopbouw - Deel III

Gepubliceerd op 11 november 2011
Auteur: Dieter van den Bergh
Audio-Time deel 3Vorig najaar sloeg het noodlot toe bij de populaire hifi-winkel Audio-Time in Breda: de zaak brandde volledig af. Op 11 november - one year after - heropent de zaak op de nieuwe locatie in het centrum van de stad. Tot de heropening volgden we in een serie de bevlogen eigenaars Erik-Jan en Angelique Embregts. Vandaag deel 3: een maandje vertraging, maar eindelijk de Grand Opening, op een wel heel bijzonder moment.. 
lees verder>>

Sfeerverslag AV-NU 2011

Gepubliceerd op 31 oktober 2011
Auteur: Dieter van den Bergh
AV-NU 2011 standsDe AV-NU in Utrecht is Nederlands grootste beurs voor beeld en geluid. Natuurlijk waren we er op 21, 22 en 23 oktober dus nadrukkelijk bij. In dit verslag lieten we de techniek even de techniek, de typenummertjes zoveel mogelijk de typenummertjes, maar ging onze reporter op zoek naar opvallend design, kekke gadgets, mensen om mee te praten en in het oog en oor springende noviteiten.
lees verder>>

`Vinylverkoop draait weer op volle toeren`

Gepubliceerd op 9 oktober 2011
Auteur: Dieter van den Bergh
RecordPal coverDe audiofiele online vinylshop RecordPal is pas een maand open, maar de animo is groot, merkt eigenaar Roy Henkelman. We namen een kijkje tussen het zwarte goud in Hedel, bij Den Bosch.
lees verder>>

Healing sounds - Rhapsody

Gepubliceerd op 9 september 2011
Auteur: Dieter van den Bergh
RhapsodyHet is geen alledaagse combinatie: high-end en klankschalen. Voor de klankfreak Harry van Dalen (56) is het de normaalste zaak van de wereld. Een spirituele hifi-goeroe over de kracht van stilte...
lees verder>>

EDITORS' CHOICE