ARTIKELAudioQuest

Audio-Time wederopbouw - Deel III

Vorig najaar sloeg het noodlot toe bij de populaire hifi-winkel Audio-Time in Breda: de zaak brandde volledig af. Op 11 november - one year after - heropent de zaak op de nieuwe locatie in het centrum van de stad.

GRAND OPENING 11-11-`11

Tot de heropening volgden we in een serie de bevlogen eigenaars Erik-Jan en Angelique Embregts. Vandaag deel 3: een maandje vertraging, maar eindelijk de Grand Opening, op een wel heel bijzonder moment..

Audio-Time deel I: De Nasleep

Audio-Time deel II: Geen Vakantie

“Moet je horen, wat een stilte!” Trots wijst Erik-Jan Embregts op de Mitsubishi Electric, de gloednieuwe airco’s in zijn toekomstige winkel. “Een airco zonder veel geluid was een voorwaarde, dit zijn de stilste op de markt.”

Het uitzoeken van de beste apparatuur heeft net als een aantal andere zaken, waaronder de beveiliging, nog flink wat voeten in aarde gehad. Meer dan Embregts gehoopt had, waardoor hij de geplande (her)opening op 1 oktober niet haalde. “We richten ons nu op 10 november, exact ‘one year after’. Eén jaar na de allesverwoestende brand aan de Bredase Valkenierslaan, waarbij niet alleen de succesvolle winkel van Audio-Time, door Erik-Jan en zijn vrouw Angelique negen jaar met ziel en zaligheid geleid, maar ook hun woonhuis in vlammen opging. Inmiddels is de datum overigens 11 november (één dag verder) geworden, zodat Audio-Time op 11-11-`11 haar deuren weer kon openen. 

Op de elfde van de elfde in 2011 is Audio-Time overigens nog niet definitief klaar, zegt Embregts - “er zal altijd wel weer een draadje of een koptelefoonhoek anders moeten” -, maar wel dusdanig operatief dat de deuren open kunnen.

MERK

EDITORS' CHOICE