Artikelen van fotograaf René van EsHans Audio in Hoorn steekt zijn nek uit: sets met Krell, Franco Serblin en Audiovector

Gepubliceerd op 6 juni 2021
Auteur: René van Es
Krell bij Hans AudioDe historie van Hans Audio bevat aan aantal onverwachte elementen, waar zelfs eigenaar Hans niet aan had kunnen denken toen hij met zijn opleiding en ervaring als timmerman zijn eerste schreden in de audio zette bij Sony. Na Sony werd het Philips, na Philips kwam Grundig. En toen de Duitse organisatie van Grundig de activiteiten inkromp, kwam Hans in de woninginrichting terecht. Met drie eigen winkels werd de winkelier in Hans voorgoed wakker en kwam mogelijk de basis voor de audiowinkel in Hoorn al in zicht.
lees verder>>

Review: Falcon Acoustics LS3/5a Gold Badge - de enige echte reïncarnatie

Gepubliceerd op 8 april 2021
Auteur: René van Es
Review Falcon LS3-5aDe aanvraag een stel luidsprekers te recenseren van het Engelse bedrijf Falcon Acoustics heb ik met vreugde begroet. Niet alleen het type luidspreker, de Falcon LS3/5a, maar ook het verhaal erachter is fascinerend om te vertellen. Want slechts weinig luidsprekers hebben een dergelijk iconische status gekregen in de loop van vele jaren. Ga er dus vooral even voor zitten.
lees verder>>

Hi-Visit: Driade bij Musicom

Gepubliceerd op 23 december 2020
Auteur: René van Es
Driade bij MusicomMusicom is een nieuwe audiodealer in Groningen, van een aantal high end producten die eerder in de regio niet verkrijgbaar waren. Zoals Schelto Hoen het benoemt, 'het is het invullen van witte vlekken, het aanvullen van een totaalpakket in de eigen regio met merken die hier niet verkrijgbaar zijn, maar wel zo de moeite waard dat ze in een winkel (aan huis) thuishoren'. Het gaat daarbij onder meer om Driade en Harbeth luidsprekers, Bryston, Luxman, Ayon en Lindemann elektronica, Cardas, Driade en Wireworld bekabeling en voor de stroomtoevoer onder andere Gigawatt componenten.
lees verder>>

Hi-Visit: Rhapsody Hilversum

Gepubliceerd op 1 december 2020
Auteur: René van Es
Hi-Visit Rhapsody 2020Het is eigenlijk veel te lang geleden dat ik aan de Borneolaan in Hilversum een bezoek bracht bij Rhapsody. Vandaar dat ik met open mond rondkijk welke transformatie de winkel heeft ondergaan. Was Harry van Dalen voor mij de man die digitale audio en streamen als hoog(ste) goed in het vaandel droeg, ik struikel bijna letterlijk over de platenspelers, de pick-up armen, elementen en vooral over lp’s die in alle hoeken en gaten speelklaar staan. Op uitnodiging van Marco de Wilde van Music2 ben ik hier en praat straks met Harry van Dalen en Michael van Polen over hun passie voor analoog, voor high end audio, en vooral over hun passie voor muziek.
lees verder>>

Review CODA CSib geintegreerde versterker - een echte witte raaf

Gepubliceerd op 2 oktober 2020
Auteur: René van Es
Review CODA CSibCODA Technologies heeft recent zijn modellenlijn vernieuwd, waarin onder andere nieuwe FETs zijn toegepast met een nog lagere eigen ruis dan voorheen ingekocht kon worden. Met dank aan de importeur komen de nieuwe CODA modellen nu ook beschikbaar in de Benelux. Het eerste product dat de aandacht krijgt is de CSib geintegreerde versterker.
lees verder>>

Veddan Origin Speakers: Revolution from 'The Achterhoek'

Gepubliceerd op 2 oktober 2020
Auteur: René van Es
VeddanThe Dutch loudspeaker brand Veddan invited us in the autumn of 2019 for a product presentation at a special location, and since the beginning of this summer, the various models of the new brand are now widely available. As we've already announced that we have a HiVisit on the agenda, it is high time for a visit to Veddan in Doetinchem where we learn everything about the Veddan Origin.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: DALI bij HOBO hifi in Den Bosch

Gepubliceerd op 10 juli 2020
Auteur: René van Es
Zomervakantie bij HOBOVandaag staat de navigatie richting Den Bosch waar HOBO hifi een vestiging heeft. Op naar een systeem rond DALI luidsprekers en verassend genoeg DALI elektronica. De Deense fabrikant van zowel budget luidsprekers als high end producten gaat actief en doet dat in een slimme samenwerking met een soft- en hardware fabrikant. Benieuwd naar het resultaat loop ik door de Bossche straten richting het fraaie winkelpand van HOBO hifi, dat er van buitenaf heel wat eenvoudiger uitziet dan de winkelruimte zelf. Als de set net zo mooi is als de winkel, de mensen van HOBO hifi zo aardig zijn, dan wordt dit een leuke dag.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: Kora, Cambridge en Spendor bij Bender Hifi

Gepubliceerd op 26 juni 2020
Auteur: René van Es
Cambridge bij BenderNa het zeer recente bezoek aan Bender Hifi in Arnhem, waarbij ik kennis kon maken met de mensen in de winkel en met Harald Strik van gedachten kon wisselen, is afgesproken dat niet alleen Naim en Kudos aandacht verdienen, maar ook andere merken uit het omvangrijke pakket van de speciaalzaak. Vandaar dat ik deze keer op weg ben door de Steenstraat in Arnhem naar Kora. Nee niet de Cora van al die lekkere hapjes, maar het Franse audiomerk Kora, waarvan Bender Hifi een dealer is.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE