Artikelen van fotograaf Max DelissenVan den Hul - Veel meer dan kabels en elementen

Gepubliceerd op 4 december 2016
Auteur: Max Delissen
van den hulAls je de gemiddelde bezoeker van een Nederlandse hifishow vraagt naar audiomerken die in ons kleine landje aan de Noordzee worden gemaakt zit daar steevast de naam Van den Hul bij. Dat is op zich niet zo vreemd, aangezien de naamgever van dat bedrijf, Aalt Jouk (AJ) van den Hul, al sinds 1975 op allerlei manieren actief is in de vaderlandse hifiwereld.
lees verder>>

Recensie: Devialet Phantom en Silver Phantom

Gepubliceerd op 27 augustus 2015
Auteur: Max Delissen
Devialet Phantom VergelijkingWat kun je als recensent in augustus 2015 nog toevoegen aan alles wat er al over de Devialet Phantom is geschreven. Sinds de introductie voor de pers in december 2014 heeft ‘tout le monde’ het over dit Franse wonder van audiofiele innovatie en buitelt men over elkaar heen om dit bijzondere systeem tot het beste sinds de uitvinding van het gesneden brood uit te roepen. Het enige dat er bij mijn weten nog niet is gedaan is een professionele head-to-head van de twee verschillende versies van de Phantom. Hoog tijd dat daar iets aan verandert…
lees verder>>

Fabrieksbezoek DALI luidsprekers

Gepubliceerd op 27 februari 2016
Auteur: Max Delissen
Dali_fabr_734.jpgAls hifi-journalist leid je vaak een beetje een alleenzaam bestaan. Want niet alleen het luisteren (hoe leuk ook), maar ook het schrijven (hoe leuk ook), is in hoge mate solistisch werk. En dan moet je uitkijken dat je op een gegeven moment niet een beetje van de echte wereld ‘daarbuiten’ gaat vervreemden. Op het moment dat je jezelf betrapt op het houden van eenpersoons-dialogen wordt het tijd om eens de deur uit te gaan. Een frisse neus halen, zeg maar. Hifi shows zijn vaak een leuke gelegenheid om dat te doen, want je komt daar altijd vakbroeders tegen die met hetzelfde probleem zitten. Nog béter zijn pers-tripjes naar fabrikanten, meestal in het buitenland, maar dat genoegen krijg je niet al te vaak te smaken. Maar wat dat betreft viel ik dit najaar toevallig vrij kort achter elkaar twee keer met mijn neus in de boter. Eerst naar een luidsprekerbouwer in Engeland, daarna naar Denemarken, waar een bezoek aan de fabriek van Danish Audiophile Loudspeaker Industries, kortweg DALI, op het programma stond. 
lees verder>>

Verslag iEar' AV 6-Daagse 2014 – Elk Jaar Beter

Gepubliceerd op 22 oktober 2014
Auteur: Max Delissen
iEar' 6-daagse 2014Elk jaar in oktober gonst het in Tilburg van de muzikale bedrijvigheid, omdat de audio-visuele speciaalzaak iEar’ dan zes dagen lang haar deuren opent voor het in eigen beheer ontwikkelde en georganiseerde evenement iEar’ A/V 6-Daagse.
lees verder>>

Marantz NA-11S1 internationale perspresentatie

Gepubliceerd op 29 maart 2013
Auteur: Max Delissen
Marantz NA11S1Afgelopen woensdag verzamelde een internationaal gezelschap hifi-journalisten zich op het Europese hoofdkwartier van Marantz in Eindhoven om daar de presentatie bij te wonen van de langverwachte NA-11S1 netwerk audio speler. Sinds de introductie van een prototype tijdens de High End 2012 in München heerste er een opgewonden verwachting onder Marantz-liefhebbers maar ontstond ook onzekerheid over de exacte lanceerdatum. Tijdens de perspresentatie werd daar uitgebreid op ingegaan.
lees verder>>

Veel nieuwe producten van Boston Acoustics, Denon en Marantz

Gepubliceerd op 14 juni 2012
Auteur: Max Delissen
D&M Conference Valencia 2012

D+M Group, de nieuwe naam waaronder de merken Denon, Marantz en Boston Acoustics zijn verenigd, organiseerde de eerste dagen van deze week een European Dealer Conference in Valencia. HiFi.nl was erbij.

Het bedrijf presenteert dit jaar, verdeeld over deze drie merken, maar liefst zeventig nieuwe producten. Een nieuwe naam en meer noviteiten dan ooit tevoren; voldoende reden om niet alleen de Europese dealers, maar ook de hifi-pers uit te nodigen voor tekst en uitleg tijdens de European Dealer Conference. Plaats van handeling: een enorm hotel in het zonovergoten Valencia, waar de zomer al lang begonnen is… 

lees verder>>

NAIM NDS - Hoogstwaardige Streaming Audio

Gepubliceerd op 25 februari 2012
Auteur: Max Delissen
Naim NDS streamer

Toen ik van importeur Latham Audio de uitnodiging kreeg voor een persintroductie van Naim in Salisbury hoefde ik niet lang na te denken, ook al konden ze me op dat moment nog niet zeggen wát er geïntroduceerd zou gaan worden.

Enig speculatief denkwerk leverde mij als mogelijke kandidaten ofwel een nieuwe (grotere of kleinere) luidspreker in de Ovator-reeks op, óf een nieuw netwerk-audio product. Het was me eigenlijk om het even, maar toen ik later hoorde dat het om de nieuwe top-of-the-range NDS netwerkspeler zou gaan maakte mijn hart toch een sprongetje. Brittanniëwaarts!

lees verder>>

PIOSound - Slimme Elektrostaten Uit De Lage Landen

Gepubliceerd op 14 februari 2012
Auteur: Max Delissen
PIOSoundIk kan me nog heel precies het moment herinneren waarop superieure muziekweergave zich voor het eerst aan me openbaarde, en ook de omstandigheden: Andreas Vollenweider en een paar full-range elektrostaten ter grootte van een deur. Mijn levensdoel was vanaf dat moment om ooit een paar elektrostaten te bezitten, maar al snel leerde ik over de `aandachtspunten` van elektrostaten en zocht ik mijn heil in gewone dynamische luidsprekers. Nu, vele jaren later, zegt een nieuw Nederlands merk dat ze de bekende problemen van elektrostaten hebben opgelost. En weet je wat? Ik geloof dat ze gelijk hebben...
lees verder>>

EDITORS' CHOICE