Artikelen van René van EsOp vakantie bij de dealer: DALI bij HOBO hifi in Den Bosch

Gepubliceerd op 7 juli 2020
Auteur: René van Es
Zomervakantie bij HOBOVandaag staat de navigatie richting Den Bosch waar HOBO hifi een vestiging heeft. Op naar een systeem rond DALI luidsprekers en verassend genoeg DALI elektronica. De Deense fabrikant van zowel budget luidsprekers als high end producten gaat actief en doet dat in een slimme samenwerking met een soft- en hardware fabrikant. Benieuwd naar het resultaat loop ik door de Bossche straten richting het fraaie winkelpand van HOBO hifi, dat er van buitenaf heel wat eenvoudiger uitziet dan de winkelruimte zelf. Als de set net zo mooi is als de winkel, de mensen van HOBO hifi zo aardig zijn, dan wordt dit een leuke dag.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: Da Capo High End Audio in Kerk-Avezaath

Gepubliceerd op 1 juli 2020
Auteur: René van Es
Zomeractie Da CapoDat het herindelen van dorpen en gemeentes rare vormen aan kan nemen blijkt eens te meer uit de verdeling van Avezaath in Kapel-Avezaath en Kerk-Avezaath, beide nogmaals opgesplitst in de gemeenten Buren en Tiel. Plaats van handeling is Kerk-Avezaath, gemeente Tiel, waar Da Capo High End Audio van eigenaar Jeroen Tidström sinds 2011 is gevestigd. Een landelijke omgeving om in alle rust over muziek en audio te filosoferen, te luisteren naar het werk van de merken NuPrime en Scansonic met een muzikale keuze waarin ik Jeroen graag de vrije hand laat. Immers met ouders waarvan vader viool speelde en moeder piano is muziek altijd onderdeel geweest van Jeroen’s leven. Een nieuwe aflevering in onze zomerse serie.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: Kora, Cambridge en Spendor bij Bender Hifi

Gepubliceerd op 26 juni 2020
Auteur: René van Es
Cambridge bij BenderNa het zeer recente bezoek aan Bender Hifi in Arnhem, waarbij ik kennis kon maken met de mensen in de winkel en met Harald Strik van gedachten kon wisselen, is afgesproken dat niet alleen Naim en Kudos aandacht verdienen, maar ook andere merken uit het omvangrijke pakket van de speciaalzaak. Vandaar dat ik deze keer op weg ben door de Steenstraat in Arnhem naar Kora. Nee niet de Cora van al die lekkere hapjes, maar het Franse audiomerk Kora, waarvan Bender Hifi een dealer is.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: Bender Hifi in Arnhem presenteert Naim en Kudos

Gepubliceerd op 18 juni 2020
Auteur: René van Es
Zomervakantie bij Bender HifiLopend door de Steenstraat in Arnhem moet ik onwillekeurig denken aan het spel Monopoly, waarbij je de Steenstraat kunt kopen om er huizen te zetten. Wat niet kan in het spel, maar wel in het echte leven is een winkel draaiend houden in diezelfde Steenstraat – en dat doet Bender sinds 1850. Al ging dat heel lang over klavieren en is audio pas een eeuw later in beeld gekomen. De huidige eigenaar van Bender Hifi is Harald Strik, de drijvende kracht achter de winkel sinds 2012. Samen met vaste kracht Damien en een zaterdaghulp heeft Harald Bender Hifi uitgebouwd tot een klinkende naam in de wijde omgeving van Arnhem.
lees verder>>

Review: Dynaudio Contour 20i

Gepubliceerd op 24 april 2020
Auteur: René van Es
Dynaudio Contour-iIn 2016 introduceerde het Deens merk Dynaudio met trots de vernieuwde Contour serie. Zoals gewoonlijk bij het Deense merk was dat geen eendagsvlieg maar bleef de luidspreker gedurende vier jaar ongewijzigd in productie. Maar zelfs de Denen vinden vernieuwing soms op hun plaats en introduceren in 2020 de Contour in de i-versies, waarvan de kleinste in de reeks trots voor mij staat te spelen.
lees verder>>

Review: Dynaudio Contour 20i - The heart in the right place

Gepubliceerd op 24 april 2020
Auteur: René van Es
Dynaudio Contour-iDynaudio has proudly introduced the brand new Contour i series. HIFI.NL has published the first extensive review of the Dynaudio Contour 20i in Dutch, but to our international readership we offer a synopsis of our praises.
lees verder>>

Review: Spendor Classic 2/3 - zoekt de ziel in het instrument

Gepubliceerd op 12 april 2020
Auteur: René van Es
Review Spendor ClassicIn de research laboratoria van de BBC werden in eigen beheer luidsprekers ontworpen welke voldeden aan de criteria, vervaardigd onder BBC licentie door Engelse bedrijven. Omdat geld minder een rol speelde was er aandacht voor het eindresultaat en zo ontstonden prachtige producten die vandaag de dag nog steeds geen gek figuur slaan. Merken als Harbeth, Graham Audio, Rogers, Falcon, Sterling Audio en PMC hebben allemaal een historie die teruggaat naar de BBC. Zo ook Spendor.
lees verder>>

Review: Kora TB140 versterker

Gepubliceerd op 19 maart 2020
Auteur: René van Es
Kora TB140 versterkerHet merk Kora is in een grijs verleden in Frankrijk ontstaan; een fabrikant die buizenversterkers fabriceerde totdat het bedrijf sloot. De naam Kora had een magische klank en mogelijk daarom heeft de huidige eigenaar zowel de naam als het logo overgenomen om vervolgens een heel eigen technische koers te gaan varen. Mogelijk liet hij zich inspireren door een ander Frans merk in een platte doos, maar toch koos hij een heel eigen weg. Zelfs mijn aanname dat hij werd geïnspireerd komt op losse schroeven te staan bij het nader bestuderen van de Kora TB140 met Square Tube Technology, zo uniek is de werkwijze.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE