Artikelen van René van EsReview: Auralic Aries G2.1 - een streaming platform ontleed

Gepubliceerd op 23 november 2020
Auteur: René van Es
Auralic Aries G2.1Het is niet meer weg te denken, streamen van muziek in elke vorm. Het schrijven van software voor een prettige bediening is echter een heel andere tak van sport. Het is lang niet iedereen gegeven een user interface te schrijven waarvan de gebruiker intuitief snapt hoe zaken in elkaar passen. Een van de positieve uitzonderingen daarop is Auralic met zijn Lightning DS platform voor software en Tesla G2 platform voor hardware. Resulterend in een scala van digital transporten en streaming server/DAC’s. Binnen het pakket is een key component het Aries G2.1 streaming transport, upgrade van de gewaardeerde Aries G2. 
lees verder>>

Review: Focal Aria 936 K2

Gepubliceerd op 18 november 2020
Auteur: René van Es
Focal Aria 936 K2Lang geleden bracht het Franse luidsprekermerk Focal, destijds nog onder de naam JMlab, luidsprekers uit met een zeer kenmerkende gele conus. Een Kevlar conus gemaakt uit een sandwich van aramide vezels. Kort geleden werd vanwege het 40-jarig bestaan van Focal een Spectral jubileummodel op de markt gezet in een gelimiteerde oplage van 400 paar, nu verschijnt weer een limited edition model met kevlar conusmateriaal onder de naam Aria 936 K2. Volledig gebaseerd op de Aria 936 die al een paar jaar op de markt is.
lees verder>>

Review CODA CSib geintegreerde versterker - een echte witte raaf

Gepubliceerd op 2 oktober 2020
Auteur: René van Es
Review CODA CSibCODA Technologies heeft recent zijn modellenlijn vernieuwd, waarin onder andere nieuwe FETs zijn toegepast met een nog lagere eigen ruis dan voorheen ingekocht kon worden. Met dank aan de importeur komen de nieuwe CODA modellen nu ook beschikbaar in de Benelux. Het eerste product dat de aandacht krijgt is de CSib geintegreerde versterker.
lees verder>>

Veddan Origin Speakers: Revolution from 'The Achterhoek'

Gepubliceerd op 2 oktober 2020
Auteur: René van Es
VeddanThe Dutch loudspeaker brand Veddan invited us in the autumn of 2019 for a product presentation at a special location, and since the beginning of this summer, the various models of the new brand are now widely available. As we've already announced that we have a HiVisit on the agenda, it is high time for a visit to Veddan in Doetinchem where we learn everything about the Veddan Origin.
lees verder>>

Review: Silent Angel Forester F1 lineaire voeding voor de Bonn N8

Gepubliceerd op 13 september 2020
Auteur: René van Es
Silent Angel Forester F1Thunder Data, het bedrijf achter Silent Angel, brengt met de Silent Angel Forester F1 een voeding voor de Bonn N8 switch uit, als upgrade op de muurplug in de doos. Deze voeding is geschikt voor het voeden van twee switches tegelijk of een switch en een Raspberry Pi. Netjes uitgevoerd in een metalen behuizing, qua breedte gelijk aan de Bonn N8, wel hoger en dieper. De korte versie van onderstaande: wie blij is met zijn Bonn N8 ethernetswitch, dat zijn er veel onder onze lezers gezien de volgens detailhandel en importeur verkochte aantallen, kan voor eenzelfde bedrag nu nog een keer een flinke stap voorwaarts maken.
lees verder>>

Veddan Origin luidsprekers: Revolutie uit De Achterhoek

Gepubliceerd op 4 september 2020
Auteur: René van Es
VeddanHet Nederlandse luidsprekermerk Veddan nodigde ons in het najaar van 2019 voor een productpresentatie op een bijzondere locatie, en sinds het begin van deze zomer zijn de diverse modellen van het nieuwe merk inmiddels volop verkrijgbaar. We lieten bij laatstgenoemde ontwikkeling al weten een HiVisit in de agenda te hebben, dus hoog tijd voor een bezoek aan Veddan in Doetinchem.
lees verder>>

Review: Cambridge Audio AXR100D receiver - Betaalbare oplossing met ruime mogelijkheden

Gepubliceerd op 4 augustus 2020
Auteur: René van Es
Cambridge Audio AXR100D receiverUit het grote productpalet van Cambridge Audio is ditmaal gekozen voor een heel betaalbare receiver: de AXR100D met een ruime hoeveelheid in- en uitgangen, met voldoende vermogen om moderne luidsprekers aan te sturen, maar net zo gemakkelijk uw Wharfedale Denton of Celestion Ditton uit de jaren ’80 een second life geeft.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: DALI bij HOBO hifi in Den Bosch

Gepubliceerd op 10 juli 2020
Auteur: René van Es
Zomervakantie bij HOBOVandaag staat de navigatie richting Den Bosch waar HOBO hifi een vestiging heeft. Op naar een systeem rond DALI luidsprekers en verassend genoeg DALI elektronica. De Deense fabrikant van zowel budget luidsprekers als high end producten gaat actief en doet dat in een slimme samenwerking met een soft- en hardware fabrikant. Benieuwd naar het resultaat loop ik door de Bossche straten richting het fraaie winkelpand van HOBO hifi, dat er van buitenaf heel wat eenvoudiger uitziet dan de winkelruimte zelf. Als de set net zo mooi is als de winkel, de mensen van HOBO hifi zo aardig zijn, dan wordt dit een leuke dag.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE