Artikelen van Marc Brekelmans en Max DelissenVerslag Audio Show Alkmaar 2013 - Deel II

Gepubliceerd op 21 februari 2013
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
ASSA 2013 verslagIn het vervolg van onze ronde (deel I vind je hier) komen we bij Stage Acoustics uit. Gewoon lekker plaatjes draaien. Je weet wel, eens een keer die oude elpee van Genesis op het plateau van de draaitafel leggen omdat de muziek zo lekker is. Of een andere krakkemikkige, maar o zo fijne opname vanaf de harde schijf spelen.
lees verder>>

Verslag Audio Show Alkmaar 2013 - Deel I

Gepubliceerd op 20 februari 2013
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
ASSA 2013 verslagDe Audio Show Studio Alkmaar, oftewel de ASSA, zo werd hij dit jaar aangekondigd. Ben Hoedjes, de organisator, spreekt liever van de Highend Audioshow, terwijl het publiek het liefdevol de ‘AZ-Show’ noemt.
lees verder>>

Primeur: NAD M50 en M52 getest

Gepubliceerd op 21 december 2012
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
NAD M50 M52Het lijkt alsof we in herhaling vallen als we stellen dat streaming audio het toverwoord is in de hifi-industrie. Dat zou ook zo zijn, ware het niet dat streaming binnen de hifi eigenlijk nog steeds in de kinderschoenen staat... Hardware-fabrikanten (lees: hifi-merken) haken massaal in op het makkelijk te implementeren, maar helaas erg rudimentaire, UPnP/DLNA protocol om hun streamers muziekbestanden die zich in het netwerk bevinden af te laten spelen. En dat doet de gebruikerservaring over het algemeen geen goed. Maar nu introduceert NAD een systeem dat gebruik maakt van volledig zelf ontwikkelde server-software
lees verder>>

Lees ook het verslag van X-fi 2012

Gepubliceerd op 3 oktober 2012
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
X-fi 2012 verslag Look & Listen

Je kunt er niet omheen: de hifi-industrie is weer neergestreken in het Koningshof in Veldhoven, de plek waar jarenlang de VAD show werd georganiseerd.

De keuze van de VAD organisatie om naar een modernere en meer centraal in Nederland gelegen locatie te verhuizen was een moedige, en wellicht noodzakelijke, poging om de hifi-industrie onder de aandacht te brengen van een bredere doelgroep. Helaas blijkt de audiomarkt weerbarstiger dan gedacht en keren we in 2012 weer terug naar de vertrouwde locatie in Veldhoven. De vaste bezoekers van de VAD - en nu dus de X-fi - malen er echter niet om: er zijn louter positieve geluiden te horen in de wandelgangen. Blijkbaar is er onder hifi-liefhebbers een grote behoefte aan deze traditionele show-opzet. 

lees verder>>

Naim Voedingen, krachtvoer voor muziekliefhebbers

Gepubliceerd op 12 december 2011
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
Naim voedingenIedereen die het audiomerk Naim al langer kent weet dat deze fabrikant uit Salisbury zeer veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van de voeding in hun apparatuur. Ook de interne aarding speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke geluidskwaliteit. Om de prestaties van hun apparatuur te vergroten levert Naim een aantal externe voedingen die in prijs variëren van 400 tot 7500 euro. Het nut hiervan wordt vaak bestreden, maar dan vooral door mensen die het resultaat niet zelf beoordeeld hebben. HiFi.nl vaardigde daarom twee auteurs af naar importeur Latham om de luisterproef op de som te nemen.We worden in het Noord-Brabantse Alphen hartelijk ontvangen door Ed Verkerk, die al sinds jaar en dag het gezicht van Latham Audio is tijdens beurzen en Shows. Door zijn grote ervaring en vakkennis is Ed een gelouterd demonstrateur, en ook vandaag heeft hij meerdere combinaties klaarstaan, waarmee de verschillen goed te horen zouden moeten zijn. Hij legt eerst het een en ander uit over de verschillende soorten voedingen, want daar zitten wat verschillen tussen die bepalen in welke combinaties ze gebruikt kunnen worden.
lees verder>>

Ultrasone op High End 2011

Gepubliceerd op 24 juni 2011
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
Ultrasone24082011 (c) XingoOp de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Ultrasone op de High End uitgelicht: 
lees verder>>

Chapter Audio op High End 2011

Gepubliceerd op 24 juni 2011
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
Chapter24082011Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Chapter Audio op de High End uitgelicht: 
lees verder>>

Primare op High End 2011

Gepubliceerd op 24 juni 2011
Auteur: Marc Brekelmans en Max Delissen
Primare24082011 (c) XingoOp de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Primare op de High End uitgelicht: 
lees verder>>

EDITORS' CHOICE