Artikelen van Jan KarssenReview Bowers & Wilkins AM-1: Lekker buiten- en binnenspelen

Gepubliceerd op 20 juni 2022
Auteur: Jan Karssen
Bowers & Wilkins AM-1_6De huidige bijna zomerse weersomstandigheden sluiten perfect aan bij de luidsprekers in deze review. Wij testen namelijk de Bowers & Wilkins AM-1, een set compacte passieve weergevers voor buiten. Tegelijkertijd doen we ze daarmee tekort. De AM-1's zijn namelijk weersbestendig, oftewel bestand tegen kou, vocht, stof en UV-straling. Kortom; weer of geen weer, met deze weergevers creƫer je een outdoor hifi-opstelling voor buiten op het terras, bij de jacuzzi of het zwembad, zodat je het hele jaar door buiten kunt genieten van je favoriete muziek.
lees verder>>

Review: Ikko OH10 in-ears met CTU01 upgrade en FiiO Q3 hoofdtelefoonversterker

Gepubliceerd op 30 april 2021
Auteur: Jan Karssen
Ikko Audio met FiiONetwork Media Systems vroeg ons een aantal headfi-producten te beoordelen: de Ikko Audio Obsidian OH10 in-ear monitors, een Ikko Audio Arc CTU01 4.4 0.78mm 2-pin audio upgrade cable en de FiiO Q3 hi-res audio gecertificeerde USB DAC hoofdtelefoonversterker. Maar wees gerust, in de onderstaande tekst korten we deze uiteenzetting af tot Ikko OH10, Ikko CTU01 en FiiO Q3.
lees verder>>

Review: Rotel Michi X3, Bowers & Wilkins 705 Signature en DB3D subwoofer

Gepubliceerd op 4 april 2021
Auteur: Jan Karssen
Rotel Michi X3 en X5In navolging van onze recente review van de Bowers and Wilkins 603 S2, die ver boven verwachting presteerden, werden we door de importeur getrakteerd op een nieuwe set uit het hogere segment van het merk, aangestuurd door een bijzondere Rotel versterker. Getrakteerd? Ja, zo voelde het wel bij het uitpakken, opstellen en zien van de volgende apparatuur: Rotel Michi X3, Bowers and Wilkins 705 Signature en DB3D subwoofer. Stuk voor stuk in letterlijke zin zwaargewichten. Dat maakte verwachtingen vooraf dus al hooggespannen. Maar laten we eerst maar eens beginnen met een kort voorstelrondje van de individuele componenten.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Gepubliceerd op 19 januari 2021
Auteur: Jan Karssen
Bowers & Wilkins 600 S3 gepresenteerdVraag aan een willekeurige hifi-liefhebber welk luidsprekermerk tot de verbeelding spreekt en de kans is groot dat de naam Bowers & Wilkins zal vallen. Tot 2015 vielen de weergevers van deze fabrikant onder andere op door de toepassing van een gele kevlar geweven middentoner. Laatstgenoemde heeft sindsdien plaatsgemaakt voor de minder prominent in het oog springende grijsgekleurde Continuum weergever. Maar daarmee houden het nieuws en de verbeteringen natuurlijk niet op. B&W ontwikkelt bij iedere release vrolijk door en 'leent' hiervoor telkens techniek uit de topmodellen. En dat hoorden we terug in 603 S2 Anniversary Edition.
lees verder>>

Review: Dali Rubicon 6 C - Verbetering van het bestaande

Gepubliceerd op 15 januari 2020
Auteur: Jan Karssen
DALI Rubicon 6 C reviewDALI trad met de Callisto-lijn enige tijd geleden toe tot het segment van de actieve, draadloze luidsprekers. In navolging hiervan werden onlangs de actieve producten van de welbekende Rubicon-lijn gepresenteerd. Net als bij de Callisto zijn er twee varianten; het compacte 'boekenplank'-model Rubicon 2 C en de vloerstaander Rubicon 6 C. We kregen beide ter review aangeboden en beginnen vandaag met de grote 6 C samen met de Sound Hub, welke is voorzien van de BluOS NPM-1 module voor netwerkconnectiviteit, 2 USB-ingangen en streaming via de BluOS-app.
lees verder>>

Review: Sonos Beam

Gepubliceerd op 11 november 2019
Auteur: Jan Karssen
2018-06-06 SonosBeamInLivingRoom (1100x800)Sonos gooide jaren geleden hoge ogen met de krachtige Playbar, een soundbar met maar liefst 9 ingebouwde speakers. In de zomer van 2018 verscheen ook de Sonos Beam, een aanzienlijk kleinere, maar ook stukken toegankelijker geprijsde soundbar van de Amerikanen. Hoe zijn de prestaties van de Sonos Beam?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE