Artikelen van Fritz de WithHet wel en wee van de lp

Gepubliceerd op 2 maart 2016
Auteur: Fritz de With
Wel en wee van de lpZoals u weet zijn wij al enige tijd bezig met het produceren van lp’s, maar hadden in onze Reference Room nog nooit een behoorlijke high-end platenspeler. Totdat ik beslag kon leggen op een oude EMT type 938 uit 1980 die alweer enige tijd bij mijn mastering engineer stond.
lees verder>>

EMT draaitafels: Parels uit het verleden

Gepubliceerd op 12 augustus 2015
Auteur: Fritz de With
EMT_1.jpgIn de jaren ‘50 bracht de Duitse firma EMT de, nu nog steeds legendarische, EMT 927 op de markt, uitgerust met verschillende phono pre-amps (RIAA correctie). De EMT 155 was de mono uitvoering en de EMT 153 was in stereo. De EMT 927 werd al snel opgevolgd door een hele serie 929-930-938-940-948 etc. Het waren de topspelers voor radiostudio’s, de zogenaamde broadcast markt. Ook de NOS had er veel, maar met een Hollands tintje…  
lees verder>>

Audio Goeroes (19): Hans Kuijt - De uitvinder van LefreQue

Gepubliceerd op 22 maart 2015
Auteur: Fritz de With
Goeroes_1a.jpgPas geleden heb ik een zeer interessante manifestatie meegemaakt in de immens grote hallen van de Adams muziekcentrale te Ittervoort. U kent ze vast wel van de grote Turkse trom en pauken, u vindt deze Adam muziekinstrumenten over de gehele wereld in bijna alle concertzalen. In één van de hallen van Adams werd een nieuw product getest voor een, in groten getale toegestroomd, publiek. Het product LefreQue is een klankbrug welke geïnspireerd door spikes die wij onder luidsprekers zetten…  
lees verder>>

Audiogoeroes (deel 18): Een leuk weerzien!

Gepubliceerd op 2 maart 2015
Auteur: Fritz de With
Fritz_5.jpgOp een show bij Rhapsody kwam ik een oude bekende tegen, Frans de Rond, en dit was een leuk weerzien. Ooit ontmoette ik Frans in de Byton studio in Loosdrecht om, de toen nog voor mij totaal onbekende zanger Ingram Washington, te ontmoeten. Frans had een zeer mooi album met Ingram opgenomen en deze wilde Ingram in eigen beheer graag uitgeven. Of ik geïnteresseerd was om dit op mijn label te doen. 
lees verder>>

Pop-Up Store ‘Brouw je eigen plaat’

Gepubliceerd op 11 februari 2015
Auteur: Fritz de With
Pop-Up_1.jpgWat zou jij er van vinden om je eigen label te starten met een exclusief voor jou gesneden lp? Tja… wie wil dit nou niet? Dat kan nu in de Pop-Up Store in de Overtoom op nummer 228 in Amsterdam. 
lees verder>>

Audiogoeroes (deel 17): Regendans met Olivier Nijs

Gepubliceerd op 7 januari 2015
Auteur: Fritz de With
Goeroes_1.jpgTerwijl ik dit stuk schrijf, kijk ik af en toe naar buiten… regen, regen en nog eens regen. Het zwembad wordt gestaag gevuld met hemelwater, maar ik wil zon. Gek genoeg is er een man in Nederland die snakt naar een flinke regenbui of regen in al zijn vormen: druilerig, miezerig, plensbui etc. Zijn naam is Olivier Nijs, maar ik noem hem Olivier Twist. De twist is zijn passie voor een stevige regenbui.  
lees verder>>

Sennheiser Urbanite & Urbanite XL

Gepubliceerd op 31 december 2014
Auteur: Fritz de With
Sennheiser_70a.jpgEen hernieuwde kennismaking, zo zou je het wel kunnen noemen. De geschiedenis in een bedrijf is er vaak één van langdurige relaties met mensen, maar vooral ook producten. Die relaties kunnen plotseling ook worden beëindigd om de eenvoudige reden dat het bedrijf verandert bijvoorbeeld door het produceren van nieuwe producten. Neem nu Sennheiser versus STS Digital.
lees verder>>

Onda Ligera

Gepubliceerd op 12 juni 2013
Auteur: Fritz de With
Music Emotion ME2-13Op de München show was ik al diep onder de indruk geraakt van het, voor mij, volkomen onbekende merk Onda Ligera. Wat zij op deze beurs presteerden in een, ja zeg maar, tuinhuisje was ongelooflijk. Uiteraard hadden zij de ruimte goed gedempt en uiteraard de luidsprekers schuin gezet ten opzichte van de ruimte. Ik dacht gelijk kijk dit zijn mensen met verstand van zaken. Zij kregen terecht van mij het beste geluid van de High End show en ik was niet de enige zo bleek later, na vele publicaties in gerenommeerde hifi magazines en websites.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE