REVIEW

Onda Ligera

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Fritz de With | 12 juni 2013 | Fotografie Fabrikant

Op de München show was ik al diep onder de indruk geraakt van het, voor mij, volkomen onbekende merk Onda Ligera. Wat zij op deze beurs presteerden in een, ja zeg maar, tuinhuisje was ongelooflijk.

Uiteraard hadden zij de ruimte goed gedempt en uiteraard de luidsprekers schuin gezet ten opzichte van de ruimte. Ik dacht gelijk kijk dit zijn mensen met verstand van zaken. Zij kregen terecht van mij het beste geluid van de High End show en ik was niet de enige zo bleek later, na vele publicaties in gerenommeerde hifi magazines en websites.

Uit Music Emotion - Februari 2013

Niet veel later belde Martien Klingens op of ik belangstelling had om naar Riga af te reizen om aldaar het geluidsatelier van Onda Ligera te bezoeken. Nu was ik nog nooit die kant op geweest dus ja... een week later vertrokken we, Martien en ik naar Letland. Slechts twee uur vliegen vanaf Eindhoven waren wij er.

Riga is een prachtige historische stad waar de vele verschillende bouwstijlen zo kenmerkend zijn. Het land heeft dan ook onder verschillende bezettingen geleefd. Een Zweedse, twee keer een Duitse en als laatste Rusland. Na de val van de muur is het nu een vrij land en schudt het de Russische invloeden met verve van zich af. Het is wellicht daarom dat landen die vroeger onder de Russische invloed vielen, zich nu veel meer op Europa richten en nu producten Europa bereiken, waar wij voorheen geen weet van hadden, Onda Ligera is zo'n product

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE