Artikelen van Dieter van den BerghVinyl of digitaal: Marlein (29) versus Marijn (29)

Gepubliceerd op 26 januari 2016
Auteur: Dieter van den Bergh
Marlein Parlevliet LightboxVandaag is het weer zo ver: Record Store Day. Vinyl kan weer rekenen op heel wat fans. Maar sommigen zweren toch bij digitaal. Tijd om eens een vinyl-lover tegenover een overtuigde fan van het digitale te zetten!
lees verder>>

De Muziekbeleving van… Michiel Veenstra

Gepubliceerd op 8 februari 2014
Auteur: Dieter van den Bergh
Veenstra Veenstra3FM-deejay Michiel Veenstra heeft een goed gevulde platenkast, maar een nog beter gevulde iPod, iPhone, iPad en harde schijf. De hemel op aarde, volgens de populaire diskjockey: Spotify op Sonos. "Ik kan me de laatste keer dat ik ergens een schijfje in stopte niet meer herinneren." We togen naar 3FM voor De Muziekbeleving van een streaming-adept.
lees verder>>

Cassettebandje 50 Jaar

Gepubliceerd op 14 december 2013
Auteur: Dieter van den Bergh
Onkyo NAVD 2013Het cassettebandje bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd. In de Effenaar is op 20 december een speciale avond rond de ‘compact cassette’, het Philips Museum sluit aan met een expositie. Wat blijkt, de magneettape is nog springlevend. Op bezoek bij studio-eigenaar en cassette-adept Hermann Blaupunkt, die zweert bij TDK-sa-x 60.
lees verder>>

De Muziekbeleving van: Marlein Parlevliet

Gepubliceerd op 20 april 2013
Auteur: Dieter van den Bergh
Marlein ParlevlietVandaag is het Record Store Day (RSD), een internationale feestdag in het teken van de zelfstandige platenzaak. Op tal van locaties zijn er bijzondere en intieme optredens, onder andere van Seasick Steve, Kensington en DeWolff.
lees verder>>

Hi-Visit Mutrox - Specialist in geluidsisolatie en akoestiek

Gepubliceerd op 5 januari 2013
Auteur: Dieter van den Bergh
MutroxMutrox is waarschijnlijk de beste en bekendste studiobouwer van Nederland. Niet voor niets behoren deejay Ferry Corsten en Sony Guerrilla Games tot de klanten. Het bedrijf, dat ultieme akoestiek nastreeft, richt zich nu ook op high-end hifi en home cinema. "Er zijn mensen met een hifi-set van twee ton, maar die dan wel in een soort badkamer staat."
lees verder>>

Kharma werkt aan superthuisbios

Gepubliceerd op 11 november 2012
Auteur: Dieter van den Bergh
Kharma superbiosHet wordt waarschijnlijk de meest exclusieve home cinema-set ter wereld: de Elliptica. Naast de allerbeste diamanten surroundluidsprekers en zilveren bekabeling zijn er zeventien kunstwerken in opgenomen. We namen een kijkje bij de makers, Kharma in Breda, de ‘Louis Vuitton in audio’. 
lees verder>>

De Muziekbeleving van Gavin Friday

Gepubliceerd op 3 augustus 2012
Auteur: Dieter van den Bergh
Gavin Friday Muziekbeleving - 21072012In zijn eerste bandje, Lypton Village, zat ook ene Bono. Die richtte daarrna - zoals misschien bekend - een vrij succesvol bandje op, de even flamboyante als poëtische Gavin Friday bewandelde een meer experimentele weg met de legendarische Virgin Prunes. De Ierse zanger en componist, in 1959 als Fionán Martin Hanvey geboren, brak eind jaren tachtig alsnog wereldwijd door als solozanger met het naar een tekst van Oscar Wilde vernoemde meesterwerk Each man kills the things he loves (met pianist The Man Seezer en fraai artwork van vriend Anton Corbijn). 


lees verder>>

Mart Smeets Muziekbeleving

Gepubliceerd op 22 juli 2012
Auteur: Dieter van den Bergh
Mart Cover‘Op sport en muziek kan een mens leven’ is het motto van oud-profbasketballer, schrijver en sportjournalist Mart Smeets (1947). Sinds bijna twintig jaar maakt hij met Leo Blokhuis het VARA-radioprogramma For the Record, met ‘muziek die je nergens anders op de radio hoort’: alternatieve pop, rock, folk, americana en blues. Onlangs presenteerde Smeets De Lance factor, een spraakmakend boek over zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong. Kort voordat hij voor de Tour met zijn vrouw Karen naar Frankrijk afzakte, spraken we mister Tour de France over zijn muziekbeleving.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE