NIEUWSKharma

Kharma werkt aan superthuisbios

Het wordt waarschijnlijk de meest exclusieve home cinema-set ter wereld: de Elliptica. Naast de allerbeste diamanten surroundluidsprekers en zilveren bekabeling zijn er zeventien kunstwerken in opgenomen. We namen een kijkje bij de makers, Kharma in Breda, de ‘Louis Vuitton in audio’.

“Niet schrikken hoor, het is geen klein bioscoopje”. Charles van Oosterum drukt zich extreem eufemistisch uit. Zowat het hele magazijn van het Bredase high-end bedrijf is opgeslokt door de Elliptica, een superbioscoop in aanbouw. Elf bij zeven meter is hij, opgebouwd uit de allerbeste spullen. “Kun je je voorstellen dat het tekeer gaat straks?”

Componenten van de Exquisite serie in München afgelopen mei

Van Oosterum is de grote man achter Kharma, ‘de Louis Vuitton in audio’. Het bedrijf had al de luxe Cinematrix-bioscoop, maar het grootste prestigeproject tot nu toe is de Elliptica, de Cinematrix in het kwadraat, waar meer dan twee jaar aan gebouwd werd.

De Elliptica is niet alleen gigantisch groot, de bioscoop wordt opgebouwd uit de allerbeste spullen. Het surroundgeluid is voorzien van diamantspeakers, de bedrading is puur zilver. Alles wordt door Exquisite, de exclusieve lijn van Kharma, versterkt en aangestuurd. Van Oosterum:  “Het kwaliteitsniveau is onvoorstelbaar hoog, met een enorm hoog niveau aan akoestiek. We zoeken de ultieme verfijning. Zoals een beeld scherper wordt naar mate de pixels en resolutie toenemen, zo bieden wij extreem veel geluidspixels.” Het geluid is veel beter dan in een echte bioscoop, zegt Van Oosterum. “De Elliptica wordt echt uniek in de wereld.” 

De Kharma Cinematrix, een eerder project (klik voor de 360 graden foto)

MERK

EDITORS' CHOICE