ARTIKEL

Boston Audio

Ruimte 81 op de VAD 2009 wordt gedeeld door Marantz Benelux (waarover in dit deel van het VAD verslag meer) en Boston Acoustics. Laatstgenoemde presenteert twee nieuwtjes; het Soundware XS 5.1 Surround Speaker System en de nieuwe Reflection serie luidsprekers.

De XS 5.1 is een compact en betaalbaar home cinema systeem met satellieten die vormgegeven zijn zoals we dat al eerder hadden gezien bij Soundware luidsprekers van Boston. En dat is apart, namelijk veelhoekig. Met bijgeleverde accessoires zoals muurbeugels kun je deze speakertjes zo goed als overal plaatsen. En dan bedoel ik niet alleen staand, maar dus ook opgehangen, ‘gewoon’ aan de muur maar net zo makkelijk in een hoek. De satellieten zijn ook buitengewoon klein te noemen met een grootte van niet meer dan 10cm. Hierin is dan wel een echt tweeweg systeem ondergebracht, dus géén breedbandertje zoals je vaak in zulke compact speakers aantreft. Het betreft een 64mm laag/mid speaker en een 13mm tweeter. Het opgegeven frequentiebereik is 150Hz tot en met 20kHz. Deze set is leverbaar in zwart en wit.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

De Reflection serie luidsprekers komt in het programma van Boston tussen de VS serie en de Classic serie. De VS is wat extravaganter van vormgeving en met duurdere materialen afgewerkt, de Classic serie is, u raadt het al, klassieker van vormgeving. Ook wat betreft prijs komt de Reflection serie tussen de andere twee genoemde series. Iedere speaker in deze serie werkt met dezelfde 11,5cm laag/mid unit, alleen in verschillende aantallen, afhankelijk van de grootte natuurlijk en of het gaat om een monitor of een vloerstaand model.

Ik kon helaas niet beluisteren hoe het klinkt, want het was helaas alleen een statische demo, overigens gold dat ook voor de XS 5.1 set. Het geheel ziet er echter veelbelovend uit, vooral de vormgeving en afwerking van de Reflection serie spreekt mij wel aan.


EDITORS' CHOICE