ARTIKEL

Eltim Audio en Quest Group

Eltim Audio

Een erg leuke ontmoeting had ik met de enthousiaste meneer van Eltim Audio. Omdat ik zelf meerdere luidsprekers zelf heb gebouwd ben ik natuurlijk erg geïnteresseerd in een leverancier van producten in die richting. Ik zou Eltim echter tekort doen wanneer ik het bij ‘producten in die richting’ zou houden. Naast luidsprekers van Morel levert Eltim echt alles voor het op hoog niveau bouwen van luidsprekers, maar ook versterkermodules en behuizingen. Als ik het goed heb begrepen mag Eltim zich sinds deze VAD show ook dealer van WBT noemen, dus wat dat betreft hebben we een primeur lijkt me.

Met de UCD versterkermodules van Hypex die een uitstekende reputatie hebben, en de verschillende behuizingen lijkt het me sterk dat je niet een buitengewoon fraaie versterker kunt bouwen. Dankzij de modulaire opbouw van de Hypex modules heb je niet eens een soldeerdiploma of anderszins veel ervaring in de electronica nodig. Behuizingen kunnen overigens geleverd worden in diverse maten en met tot liefst 10mm dik massief aluminium front! En voor schappelijke prijzen overigens.

Omdat op de stand van Eltim in de Brabantzaal geen muziek mocht spelen kon ik de luidsprekers slechts met mijn ogen beluisteren zogezegd. De units zijn kwalitatief hoogwaardig en doen met bijvoorbeeld de grote spreekspoeldiameters wel wat aan de units van Dynaudio denken. Ik kan uit ervaring melden dat Morel een uitgewogen en rustig karakter aan de dag legt. Luistermoeheid is een begrip dat onbekend is bij dit merk.

Hoewel het zelfbouwsegment maar magertjes vertegenwoordigd is op deze VAD kan ik alleen maar zeggen dat Eltim Audio uit het hoge noorden van ons landje een grote(re) interesse in het zelf audio bouwen met aanstekelijk enthousiasme op de kaart kan zetten. Als je bereid bent de handen uit de mouwen te steken kun je, daar zijn Eltim Audio en ondergetekende van overtuigd, een uitstekende weergave realiseren voor relatief weinig geld. Bovendien kun je dan creatief omgaan met materialen en kleuren en iets echt unieks maken.

Quest Group

Op hun ‘vaste’ plek in de Brabantzaal presenteert AudioQuest haar zeer uitgebreide assortiment audio- en videokabels. Van betaalbaar voor de gewone man tot en met een interlink van maar liefst zo’n € 3500. Zo’n laatstgenoemde kabel is dan voorzien van zeer zware uit één stuk gemaakte pluggen met massief zilveren laag. Ook het van AudioQuest bekende DBS systeem wordt hier uiteraard toegepast. Te beluisteren zijn de producten van AudioQuest hier niet, maar het ziet er meer dan indrukwekkend uit. Ook evenredig indrukwekkende netkabels worden aangeboden met bijvoorbeeld de alom geroemde Oyaide stekkers.


EDITORS' CHOICE