ARTIKEL

HNNY Benelux

In ruimte 82 en 83 vinden we HNNY Benelux. Zoals in vorige jaren een ruim opgezette helder verlichte ruimte. Centraal staat een opstelling met elektronica van Chord en luidsprekers van Tannoy. Het bijzondere bij de Chord elektronica is het gebruik van het Bluetooth A2DP protocol. Ken je bluetooth als handig om een ringtone mee naar je collega door te sturen of een oortelefoontje in matige kwaliteit van signaal te voorzien? Met A2DP is het mogelijk audiosignalen in echt hoge kwaliteit via een bluetooth verbinding te transporteren. Voor een audionetwerk is dit natuurlijk een mooie oplossing en door Chord wordt dit systeem tot in de puntjes toegepast.

Ik ga even zitten en hoewel de set op achtergrondvolume staat te spelen, is het geluid buitengewoon goed. Het laag is op dit bescheiden volume al goed waarneembaar en zelfs diep en strak te noemen. De verstaanbaarheid van de zang is uitstekend en ruimtelijke informatie is ook al voorhanden.
De speakers in deze setup zijn de nieuwe Tannoy DC8T uit de Definition serie, bekabeling is volledig Van Den Hul, uiteraard ook uit het HNNY produktpalet.


(Foto ┬ę 2009 Jiri B├╝ller)

Verder zijn in de ruimte van HNNY de Pronto serie van Philips (de bekende programeerbare afstandsbedieningen) en nieuwe versterkers van Creek te bewonderen. Die laatste echter helaas net als de subwoofers van de REL T-serie in een statische display, oftewel niet te beluisteren.


EDITORS' CHOICE