ARTIKEL

Filtertechnologie

Gastauteur | 05 november 2009 | Fotografie Gastauteur

PS Audio - Power Plant Premier Het netfilter zelf bestaat uit SOTA filtertechnologie die gebruik maakt van Nanokristallijn materiaal. Dat is een magnetisch materiaal met hoge doorlaatbaarheid, op basis van nanotechnologie en afkomstig uit het militaire research- en ontwikkelingscircuit. Nanotechnologie richt zich op het manipuleren van materialen op moleculair niveau, ten einde nieuwe eigenschappen tot stand te brengen. De verworvenheden van deze nieuwe technologie beginnen langzaam binnen te sijpelen in consumentenproducten en er lijkt een veelomvattende toekomst voor te zijn weggelegd. In de PPP zorgt het nanokristallijne magnetische materiaal ervoor dat PS Audio efficiëntere filterspoelen kan bouwen, waar veel minder koper in hoeft te worden verwerkt. Daardoor verminderen de weerstand en inductie, die de dynamische kwaliteiten van de muziek zouden kunnen aantasten.

De PPP levert continu ruim 1500 Watt aan geregenereerd wisselstroomvermogen met een piekvermogen van 4000W (2 sec.). Het continuvermogen ligt 50% hoger dan zijn voorganger, de P1000. Dit vermogen wordt afgegeven met een thermisch rendement van 85%. In de praktijk wordt de PPP niet of nauwelijks warm (een P1000 kon desgewenst ook gebruikt worden als bijverwarming van een kleine ruimte), maar er is voorzien in stille, geforceerde koeling, die bij hoge belasting automatisch in werking zal treden.

PS Audio - Power Plant Premier

Het apparaat biedt vijf verschillende zogenaamde IsoZones. Elke IsoZone is een kleurgecodeerde contactdoos aan de achterzijde van de PPP. IsoZones zijn volledig van elkaar gescheiden en voorkomen daarmee onderlinge besmetting. PS Audio adviseert om digitaal, analoog, beeld/video en eindversterking op verschillende IsoZones aan te sluiten om beïnvloeding te voorkomen. Je zou dus kunnen zeggen dat je vijf volledig gescheiden, schone en dedicated audiogroepen ter beschikking hebt.

PS Audio - Power Plant Premier


EDITORS' CHOICE