ARTIKELMarantz

DMi en de afsluiting

Eric de Boer | 03 september 2009 | Fotografie Eric de Boer | Marantz

Verderop in de zaal stond DMi, de tak van de Marantz en Denon Holding voor domotica. Een massieve kast vol met apparatuur van Marantz, Denon, Escient, Boston Acoustics inbouwluidsprekers en ook Snell inbouwspeakers. Leuk om te zien dat alle media via één centraal punt in huis kan worden benaderd via de gemakkelijke GUI van Escient. Zo heeft Denon een tuner waarin zes verschillende tuners huizen, om in evenveel ruimtes het radiostation naar smaak te kunnen beluisteren. Of een massieve harddisc recorder voor audio of video, die wederom via een kleine module annex afstandsbediening alles kan weergeven wat erop staat. Een nieuwe cd? Steek hem in de ripper die erbij hoort en hij staat in een mum van tijd op hoge kwaliteit op het vaste geheugen. Wilt u dat de verlichting in huis aangaat als de auto de garage binnenrijdt? Of dat uw tv met ondersteunend beeld aangeeft dat er iemand aan de deur staat? Hier ligt de toekomst van domotica, waar DMi nu al ver in vooruitloopt.


Foto: DMi demonstratiekasten

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de huisshow van Marantz. Ter afsluiting wordt ik door Richard naar een aparte ruimte beneden geleid, waar een Marantz beamer en home cinemaset klaarstaan om de Mordaunt Short Aviano’s die in een 7.1 kanaals opstelling klaarstaan van HD geluid te voorzien. De Blu-ray disc die voor mij wordt opgezet heeft een erg mooie live-opname van de mij onbekende –maar zeer knappe- Katherine McPhee met haar live vertolking van I’ve got you under my skin samen met Chris Botti in –hoe kan het anders- Boston. Op een flink hoge volumestand kunnen de Aviano’s hun kunsten vertolken in dit kleine theater onderin het kasteel.

Later, genietend van een heerlijke kop espresso op het terras van het restaurant raak ik nog in gesprek met de ‘business development manager’ van onder andere Mordaunt-Short en met de ‘Head of Acoustics’ (wat een titel!) van het merk; Graeme Foy. Samen met een collega-auteur bespreken we enkele zaken als het nut van bi-wiring aansluitingen op kleine speakers. Een discussie die zeer ver kan worden doorgevoerd, waar ik u dan ook niet verder mee zal vermoeien. Marantz heeft als importeur in ieder geval weer genoeg nieuws te bieden voor het komende jaar.

MERK

EDITORS' CHOICE