ARTIKELMarantz

Boston Acoustics

Eric de Boer | 03 september 2009 | Fotografie Eric de Boer | Marantz

In een andere grote zaal staat het Amerikaanse merk Boston Acoustics. Meteen bij binnenkomst valt me de glimmende VS serie van dit merk op. Amerikaanser kan het niet, met afwerkingen in glanzend zwart en houtfineer. Vooral de vloerstaande VS 336 drieweg luidspreker is vrij imposant. Volgens Richard mag ik ook de kleinste tweewegspeaker van deze toplijn van Boston Acoustics niet uitvlakken. Deze zeer kleine tweeweg speaker schijnt nog een erg vol laag te kunnen weergeven. Apart is de serie zeker om te zien. Ook leuk is de vorm van de subwoofer, die is gevormd als een antieke schouwklok. De specificaties van deze sub liegen er echter niet om, de 10 inch driver wordt aangedreven door een 500 Watt klasse-D versterker en werkt al vanaf 22 Hz.


Foto: Boston Acoustics Reflection lijn

De unieke tweeters van deze serie zitten ook in de nieuwe speakerlijn die voor deze show vers vanuit Boston is overgevlogen; de zwarte Reflection lijn van Boston Acoustics. Deze nieuwe lijn wordt in Nederland pas leverbaar vanaf oktober. De naam behoeft geen uitleg, de weergevers worden alleen maar geleverd in één kleur: pianolak zwart. De serie zal gaan bestaan uit een tweeweg boekenplank luidspreker (BARS260) die 399 euro per stuk zal gaan kosten, een tweeweg centerspeaker (BARS334 voor 399 euro) en een tweeënhalfweg  vloerstaande luidspreker (BARS334 voor 799 euro per stuk). Ook komt er een actieve subwoofer van deze serie, bestaande uit een actieve woofer en twee passieve woofers aan de zijkant. De volledige specificaties waren op de show nog niet bekend, zeker is dat de interne versterking geschiedt middels een 500 Watt versterker.

Ideaal voor binnen- en buitengebruik zijn de grappig ontworpen SoundWare speakers, die in verschillende kleuren te krijgen zijn. Marantz had tijdens de show een kleine ‘huiskamer’ ingericht met de NR1501 en het zeer compacte SoundWare XS5.1 speakersysteem; een mooie indruk van hoe een kleine home cinemaset voor weinig geld toch heel volwassen kan klinken.


Foto: Boston SoundWare luidsprekertje

Een hele ander tak van Boston Acoustics is de zogeheten Electronic Range. Deze bestaat uit diverse radio’s en iPod docks. In zwart of wit te verkrijgen en met vele mogelijkheden. Leuk om te zien en om te horen is de nieuwe Horizon Solo radio, een speels ogend kleinood met een draaibaar display, waardoor de radio zowel liggend als staand kan worden gebruikt. Boston levert voor dit toestel trouwens meerdere kleuren grilletjes, waardoor de gebruiker een kleurig accent kan toevoegen aan de radio. Prijzen: 179 euro voor de radio en 14,95 euro voor de additionele frontjes (per stuk).  Ook innovatief is de i-DS3plus, een actief iPod dock met een draadloze zes inch actieve subwoofer. Prijs: 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE