ARTIKELMarantz

Mordaunt-Short


Eric de Boer | 03 september 2009 | Fotografie Eric de Boer | Marantz

Natuurlijk kan Richard het niet laten om me vol trots de op ooghoogte opgestelde Aviano’s te laten zien. Nog geen week eerder hadden dezelfde weergevers mijn huis verlaten na de inspannende multitest van deze nieuwste lijn van weergevers van het Britse merk. De test die HiFi.nl vorige week publiceerde stond dan ook prominent op canvas doeken afgedrukt in de in authentieke stijl ingerichte kamer in het kasteel. Niet alleen ik was onder de indruk van de prijs-kwaliteit verhoudingen van deze speakerserie, zo blijkt als Richard me een afdruk geeft van onze Engelse collega’s van What Hifi, waarin de goedkoopste standmount weergever Aviano 1 naar liefs vijf sterren heeft gescoord in een vergelijk tussen zes kleinere speakers van verschillende merken.


Foto: Mordaunt-Short Aviano

Ook nieuw zijn de Performance 2 monitorluidsprekers van hetzelfde merk. Het is een kleine tweeweg-versie van de speakers uit deze serie, met een aparte maar functionele vormgeving en de voor de lijn kenmerkende uitstekende tweeterbehuizing aan de achterzijde van de weergever. “Deze Performance 2 was al veel eerder aangekondigd, maar omdat Mordaunt-Short en haar ontwerpers perfectie nastreven heeft het proces van uittesten, meten en weer terug naar de ontwerptafels toch langer geduurd dan verwacht en zijn de Performance 2 luidsprekers zo’n half jaar later dan was aangekondigd pas geïntroduceerd. Dit geeft wel aan hoe de mensen achter zo’n merk achter hun producten staan. Dat past weer perfect bij een merk als Marantz, waar we dezelfde ideeën hebben over kwaliteit”, aldus Richard.


Foto: achterzijde Mordaunt-Short Performance 2

Verder staan er opengewerkte versies van zowel een Performance 6 (het topmodel van Mordaunt-Short) en van een Mezzo 6. De gehele line-ups van deze series staan netjes tentoongesteld in de ruimte, alsmede de strak weergegeven Alumni speakers, die toegepast kunnen worden in stereo en meerkanaals opstellingen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »