ARTIKELMarantz

Veel van Marantz


Eric de Boer | 03 september 2009 | Fotografie Eric de Boer | Marantz

De grote zaal achter het restaurant kent een uitzicht over de mooie tuinen van het kasteel. Hier staan vele zuilen met daarop de vele producten die Marantz te bieden heeft. Het strakke, tijdloze design van de diverse componenten die staan opgesteld geeft een mooi contrast met de oude ramen, de houten lambriseringen en de oude vloer van het kasteel.
 
Richard leidt me allereerst naar de nieuwe versterker- en cd-speler combinatie die staat te spelen op de Mordaunt-Short Performance 2 weergevers. Voor deze weergevers heeft Mordaunt Short speciale stands ontwikkeld, passend bij de vormgeving van de speakers en complementerend met de geluidskwaliteit. “De set wordt voor drieduizend euro aangeboden, maar zal vaker met de stands worden verkocht, die samen vijfhonderd euro zullen gaan kosten”, informeert Richard me. Vol trots zet hij een heerlijke sacd aan met een mij onbekende zangeres, die over de Mordaunt-Shorts open en helder de harde ruimte in wordt geprojecteerd. Natuurlijk verre van een ideale luisterruimte, maar toch bieden de speakers een prima eerste indruk. Niet in de laatste plaats door het werk van de nieuwe Premium-serie versterker PM-15S2 en de SA-15S2 super audio cd-speler, die trouwens onlangs nog door collega Kilian Bakker aan de tand werd gevoeld.


Foto: Marantz SA-15S2 (boven) en PM-15S2

De versterker biedt ook veel nieuws ten opzichte van zijn voorganger. Zo is er gebruik gemaakt van de nieuwste generatie HDAM-modules uit eigen huis, heeft de versterking een vernieuwde ringkerntransformator en zit er een aangepaste versie van de in de PM-11S2 aanwezige Constant Current feedback MM/MC phonomodule ingebouwd. Ook nieuw is de Power Amp Direct Mode, Marantz biedt de gebruiker deze optie om enkel en alleen als eindversterker dienst te doen, waardoor de PM-15S2 ook geïntegreerd kan worden in een meerkanaals toepassing. Beide componenten kosten 1799 euro.

Marantz heeft ook weer één van de vermaarde EISA-Awards gekregen. Dit jaar voor de SA8003 (sa-)cd-speler. Door de kennis van Marantz’ ‘tuning wizard’ Ken Ishiwata is deze op de SA7003 geïnspireerde speler opgewaardeerd tot audiofiel niveau.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »