ARTIKEL

Opmerkelijke zaken

Vanaf de stand van de Plus X Award (een in Duitsland erg belangrijke prijs) werd een televisie uitzending gemaakt voor jongerenzender Giga. Olaf Sturm, onze Duitse collega van avmagazin.de, vertelt over een JBL geluidssysteem.

Chinezen maken alles: zelfs vergulde draagbare radio/cd-spelers. Of ze hem ook in Europa aan de man kunnen brengen....?

De grote hoeveelheid Chinezen die tijdens de IFA aanwezig zijn zorgen voor concurrentie voor de bier und bratwurst stands. Aziatisch eten is er in overvloed.

Maar gelukkig ook de bekende worsten.

In de Chinese hallen - het lijkt in die hallen wel alsof je in Hongkong bent ipv in Berlijn - is er volop namaak, euhh.... zijn er volop varianten op bekende ontwerpen. iPods en Sony Walkmans dienen als inspiratie op de meeste stands. Ook buizenapparatuur is populair. Enne....u noemt het merk en wij plakken het erop.

En toch is de afwerking van veel chinese producten van een zeer hoog niveau.

Een Pakistaanse handelaar (?) wil wel eens horen hoe deze set klinkt. We kunnen het wel voor hem invullen....hard en beroerd.

En dan kom je in de Chinese hallen ineens de naam Smit tegen...verdwaald misschien?

Ook nostalgische producten worden in China nog gewoon voor u gemaakt. Tsja...wat zullen we daarvan nu nog zeggen.

Op de stand van Klipsch kwamen we deze buiten luidsprekers tegen. They Rock!

En ook deze lampen zijn in werkelijk meer dan alleen een lamp. Ze produceren rondom geluid. Toch wel leuk eigenlijk!

Bij Harman zagen we deze subwoofer met satelliet luidsprekers. Volgens de vertegenwoordiger zijn alle Swarovski kristallen met de hand op de behuizing geplakt. Het exacte aantal ben ik vergeten, maar ik geloof dat er 40.000 steentjes op zitten. Helaas voor de rich and famous.....hij is niet te koop.

Soms leek het wel een autosalon. Zonder te overdrijven hebben we zeker 5 Lamborghini`s gezien. Daarvoor moet je normaal gesproken naar Marbella.

En ook de Spyker F1 auto stond tijdens de IFA op de Medion stand te pronken. Nu maar hopen dat het niet bij deze ene keer zal blijven.

En anders is er nog altijd dit Spyker LCD tv`tje. Past gewoon op de magnetron in de keuken. En die blijft overigens gewoon werken.

Kopie of origineel? Dat was de vraag toen we deze platenspeler bij een Chinese fabrikant zagen staan. Hij lijkt namelijk wel verdacht veel op de nieuwe Revolver draaitafel.

En ook deze buizenversterker heeft wel wat trekjes van Prima Luna. Maar dit is overduidelijk een geval van inhaken op een succesnummer.

De Wii was tijdens de IFA op veel plaatsen aanwezig. Opvallend: de mensen die er mee speelden hadden er echt lol in. Misschien toch maar eens kado geven aan de kinderen.

En zo maak je reclame voor iets saais als laptoptassen. Engelse humor zullen we maar zeggen.

En zo zijn we aan het einde gekomen van deze fotoreportage betreffende de IFA 2007. Binnenkort zullen wij het verslag dat de collega`s van HVT tijdens de IFA hebben gemaakt plaatsen.


EDITORS' CHOICE