ARTIKEL

HiFi meubels

Meubelen op de IFA? Jazeker! Tijdens de IFA waren er veel fraaie nieuwe meubelen te zien. Zo had Vogel`s een paar erg slimme oplossingen voor praktische problemen.Zo toonde Vogel`s een nieuwe lijn meubelen die perfect passen bij ieder plat scherm. Het meubel is namelijk naar ieders wens aan te passen. U moet zich voorstellen dat het linker en rechtergedeelte van het meubel op bovenstaande foto met elkaar vebonden worden door de grijze plaat in het midden. En daarin schuilt het geheim: de twee meubelhelften zijn hierdoor naar elkaar toe of van elkaar af te schuiven. Zo past uw meubel altijd perfect bij uw platte scherm. Het systeem is modulair uit te bouwen met bijbehorende planken en kastjes. De getoonde televisievoet is trouwens electrisch verstelbaar.

Een ander veel voorkomend probleem is de bekabeling van en naar de televisie. Het Hide-a-Wire systeem moet hier een einde aan maken. De kabelgoot is groot genoeg om alle bekabeling door te voeren, is overschilderbaar en makkelijk te heropenen. De bestelling om de bekabeling op ons kantoor weg te werken is ter plekke gedaan.

Verder toonde Vogel`s weer de nodige wandsteunen voor televisie en luidsprekers. De hierboven getoonde arm heeft als bijzonderheid dat hij er voor zorgt dat het beeldscherm bij het uitdraaien of inklappen nooit tegen de muur kan stoten. Zo beschermt u uw beeldscherm en uw muren.


Ook werd er een pre-production sample getoond van de Glider: een electrische wandsteun voor uw LCD of plasmascherm dat zowel linksom als rechtsom uit kan draaien. Opvallend was de vloeiende beweging (zonder start en stop schokken) waarmee het scherm gedraaid werd.

Een ander zeer fraai meubel werd getoond door Spectral. Ook dit is een modulair systeem en speciaal gemaakt om uw audio en video apparatuur een perfect plekje te geven. Het hieronder getoonde meubel bestaat uit vijf losse segmenten.

Meubelfabrikanten zoeken steeds meer naar praktische oplossingen voor dagelijkse problemen. Zo willen veel mensen wel een surround geluid maar hebben een aversie tegen de vele luidsprekers die dan in de ruimte geplaatst moeten worden. Spectral zocht en vond de oplossing in een samenwerking met Canton. Het onderstaande meubel heeft alle luidsprekers, inclusief versterkers ingebouwd. Het enige dat u nog aan hoeft te sluiten voor een surround beleving is een geluids- en beeldbron (dvd-speler).


EDITORS' CHOICE