ARTIKEL

en nog meer beeld

Ook bij Hitachi was het beeld wat de klok sloeg. Zo introduceerde Hitachi een serie nieuwe Full HD schermen en was op de Hitachi stand `s werelds eerste Blu-ray Disc camcorder (BD70E) te aanschouwen.

Hitachi claimt als enige de volledige aan Blu ray gelieerde technieken in huis te hebben en zelf te produceren. We zagen in ieder geval opneembare Blu-ray schijfjes van Maxwell (onderdeel van het Hitachi concern), een Blu-ray camcorder die volledig in eigen huis ontwikkeld en gemaakt wordt, en ook de Full HD panelen die gebruikt worden in de Hitachi televisies komen uit eigen fabriek.

Tijdens de IFA wordt er ook graag tegen elkaar opgeboden. Zo toonde Samsung een 102" plasmascherm, en ik kan u verzekeren, dat is echt GROOT. Niet gezien maar wel gehoord dat ie er tijdens de IFA zou moeten zijn: een Sharp scherm met een beelddiagonaal van maar liefst 108"....blijkbaar over het hoofd gezien.

En natuurlijk het scherm met de hoogste resolutie (4K x 2K): het super high resolution LCD scherm.

En voor degene die maar geen genoeg kan krijgen van televisie kijken: ook uw badkamerspiegel kan omgetoverd worden tot televisie.

Wel zagen we bij Sharp een erg fraai meubel waarin u, mocht u eens een keer geen televisie willen kijken, gewoonweg het beeldscherm kunt laten verdwijnen.

Een andere oplossing, weliswaar met bijbehorend prijskaartje, is uw beeldscherm te laten verfraaien met echte Swarovski kristallen. Het hier getoonde exemplaar (een Harman Kardon LCD-scherm)werd voor de IFA geleend van de Boetiek in de Amsterdamse PC Hooftstraat.  


EDITORS' CHOICE