V²max HL-3210V
V²max HL-3210V
Puntenscore: nvt
Prijs-kwaliteitverhouding: nvt
www.v2max.be - 1.975 euro
Wat design betreft, kiest V²max resoluut voor een sobere, minimalistische aanpak. De rand rond het scherm is in mat, geborsteld aluminium uitgevoerd, waarbij opvalt dat er nergens een merknaam te bekennen is. Achteraan is de V²max erg compleet, met onder meer twee component ingangen en een RS-232-poort. Wel is er slechts één HDMI-input aanwezig.
De V²max is het enige toestel uit de test dat zonder luidsprekers geleverd wordt. Je bent dus verplicht om ofwel de tv aan te sluiten op je geluidsinstallatie, ofwel om er losse luidsprekers bij te kopen, wil je enig geluid uit de tv kunnen puren. Om die reden hebben we het toestel geen punten kunnen toekennen op het vlak van geluidsweergave, en dingt het bijgevolg ook niet mee naar de Beste Koop- en Beste Keus-trofee. De afstandsbediening – die er een stuk minder aantrekkelijk uitziet dan de tv zelf – is geen toonbeeld van bedieningsgemak. Dat komt omdat de bekende pijltjestoetsen het zonder centrale enter-toets moeten stellen. Los daarvan zijn de toetsjes op de remote van de HL-3210V te klein en staan ze te dicht op elkaar. Na al die kritiek stellen we vast dat het met de beeldkwaliteit van analoge tv-uitzendingen gelukkig wel snor zit op deze V²max. Er is weinig beeldruis te zien en er zijn ook geen andere artefacten die het feestje komen vergallen. Het beeld oogt scherp en kleuren zien er natuurlijk uit. Minder tevreden zijn we dan weer over de zwartweergave. Die valt zelfs naar lcd-normen een stuk te licht uit.
Topprestaties
Philips 32PF9731D
Philips 32PF9731D 4444
Puntenscore: 83/100
Prijs-kwaliteitverhouding: 65/100
www.philips.nl - 1.999 euro
Oké, de Philips is één van de duurste schermen uit de test, maar dat merk je dan ook meteen. Zo is de tv met enige voorsprong het zwaarste scherm dat we op bezoek kregen en is de doos royaal gevuld met accessoires. Het scherm is erg groot, wat veel te maken heeft met de rijkelijk bemeten zwarte schermrand – helaas een blinkend exemplaar – die er omheen zit. Overigens heeft die rand niet alleen een esthetische functie. Achteraan biedt hij namelijk plaats aan het befaamde Ambilight-verlichtingsysteem. Het scherm ziet er hoe dan ook bijzonder chique uit. Conform zijn prijsklasse is de Philips prima uitgerust op het vlak van aansluitingen. Zo zien we onder meer twee HDMI-ingangen en een Common Interface-kaartslot zitten.
Nadat we de Philly de kabel hebben laten afzoeken naar beschikbare zenders, schotelt hij ons een aantal stilstaande beelden voor. Daarbij moeten we kiezen of het linkse dan wel het rechtse deel ons het beste bevalt. Op basis van die keuzes gaat het scherm dan de beeldparameters instellen.
Dat wil echter niet zeggen dat het beeld niet nog verder te verbeteren valt door in de menu’s te duiken. Net als Loewe legt ook Philips een zekere eigenzinnigheid aan de dag als het om het uitwerken van de OSD-menu’s gaat. Gelukkig heeft het bedieningsgemak daar in dit geval niet echt veel onder te lijden. Over naar de beeldkwaliteit. Die is ronduit uitstekend, en ligt in dezelfde lijn als wat de Sony en Loewe vertonen. De Philips is echter nog net iets beter dan dat duo, en plaatst zich dus helemaal voorin het eindklassement. De geluidsweergave is goed, maar de Loewe doet het op dat vlak dan weer beter.
Eigenzinnig
Loewe Xelos A 32
Loewe Xelos A 32 444
Puntenscore: 76/100
Prijs-kwaliteitverhouding: 50/100
www.loewe.nl - 2.299 euro