3D beeld

Het 3D beeld wat voor mij opgebouwd wordt is zeer diep. De blazers staan ver achter in het beeld. De violen klinken genuanceerd en zonder enige scherpte. Heel andere muziek maar van een zanger met een stem die zeker zo uitgesproken is als die van Peter Gabriel, is Ray Charles's album Ray Sings Basie Swings. Het Hammond orgel in Georgia On My Mind klinkt heerlijk ronkend en vol. De blazers zijn allemaal individueel te volgen met veel bite maar zonder vervelende extra scherpte. Het is prachtig om te horen hoe Ray in het nummer zijn stem van diep laag langzaam de hoogte in laat gaan.

De boel vliegt totaal niet uit de bocht, maar blijft volledig gecontroleerd. Tot besluit van de heerlijke kijk- en luistersessie pak ik nog even het origineel van I Can't Make You Love Me erbij in een liveuitvoering. Zonder de center en surroundkanalen is de set ook in staat ruimtelijk te klinken. De opgebouwde stage is breed en diep en begint al voor de speakers en niet alleen erachter. De instrumenten kennen een heel natuurlijk timbre. Wederom is er het gemak en de souplesse waarmee de muziek weergegeven wordt.

Nadat ik me met moeite losgerukt heb van deze McIntosh set neem ik samen met Rick plaats in de grote demoruimte voor een gesprek over het hoe en waarom van de McIntosh/Dynaudio combinatie. "Het waarom van een dergelijke set" zegt Rick. "Om te laten zien dat het heel goed mogelijk is om hoogwaardige surround- en beeldweergave in één set te combineren met high-end stereo. In het verleden was het toch vaak een kwestie van compromissen sluiten, nu is hier echt geen sprake meer van! De techniek heeft grote stappen voorwaarts gemaakt waardoor beide zaken perfect te verenigen zijn" stelt Rick.

"De set, zoals opgesteld, laat dit op een griezelig hoog niveau zien en horen. We willen dit onze klanten niet onthouden en zullen de set als zodanig dan ook de komende periode speelklaar opgesteld laten staan. In deze relatief moeilijke tijden kun je als winkelier niet achteroverleunen en afwachten. Je moet voorop lopen, je nek uit durven steken en laten zien wat er vandaag de dag mogelijk is op alle gebied. Met een set als deze die alles in zich verenigt van stereo, streaming audio tot surround kunnen we uitstekend laten zien en horen wat er anno 2013 mogelijk is. We hebben niet voor niets het woord solutions in onze bedrijfsnaam verwerkt. We willen onze klanten optimaal adviseren en oplossingen aandragen zodat ze maximaal van muziek kunnen genieten. Deze McIntosh set doet dit in onze ogen volop." zegt Rick.

Ik kan niet anders dan dit volledig beamen. Deze McIntosh combinatie doet je techniek en specificaties vergeten en laat je puur van de muziek en films genieten. Het overbrengen van emotie is waar deze McIntosh/Dynaudio combinatie in uitblinkt, en is dat niet waar het allemaal om draait?

Mocht u net als ik kennis willen maken met deze prachtige combinatie dan bent u van harte welkom bij Hifisolutions. De set staat de komende tijd speelklaar opgesteld en Rick en zijn team zijn gaarne bereid u met raad en daad terzijde te staan.

Aanvullende informatie:

McIntosh MC207 9.900, - euro
McIntosh MX121 7.900, - euro
McIntosh MVP891 7.900, - euro

Hifi Solutions
Muiderstraat 13-17
1011PZ Amsterdam
Tel. 020-6232183
www.hifisolutions.nl
www.transtec.nl

MERK

EDITORS' CHOICE