McIntosh surround experience bij Hifi Solutions

Wat doe je wanneer je door je hoofdredacteur gevraagd wordt te gaan luisteren naar een McIntosh set in een van de leukste audiowinkels van Nederland? Gaan natuurlijk!

Het gaat hierbij niet om zo maar een set, maar een complete surroundopstelling bestaande uit louter McIntosh elektronica in combinatie met Dynaudio luidsprekers. De set is opgebouwd door Rick Oldersom, eigenaar van Hifi Solutions, en Bart Ruseler van McIntosh-importeur New Transtec.

Hart van het opgestelde systeem is een McIntosh MX121 7-kanaals AV-pre-amp. Deze voorversterker is volledig naar de hand van de gebruiker in te stellen en beschikt onder andere over Audyssey MultEQ XT, en niet te vergeten Apple AirPlay. Als bron dient een McIntosh MVP891 multispeler welke nagenoeg alle gangbare discs kan afspelen, inclusief 3D Blu-ray. Natuurlijk beschikt deze speler, net als de voorversterker, over allerhande netwerkfaciliteiten.

Eindversterker is een MC207 welke, zoals de typeaanduiding al doet vermoeden, 7 kanalen kan aansturen met 200 Watt continu per kanaal. Dit vermogen kan geleverd worden dankzij de nieuwe DPM (Dynamic Power Manager) schakeling. De MC207 is de eerste McIntosch versterker die gebruik maakt van deze techniek. De set oogt imposant en kent de zo kenmerkende McIntosch uitstraling. You love it or you hate it. Persoonlijk kan het mij wel bekoren.

De displays zijn ook over een wat grotere afstand goed afleesbaar en het blijft toch een prachtig gezicht om de grote VU-meters op de eindversterker aan het werk te zien. Gelukkig zijn de displays te dimmen zodat ze niet storen bij het bekijken van een film of concert. Luidsprekers zijn van het bekende merk Dynaudio.

Voor de frontkanalen wordt de Focus 340 vloerstaander ingezet, De achterkanalen worden verzorgd door Focus 340's en ook de centerspeakers is er één uit de Focus serie. Om de "1" in de 5.1 opstelling in te vullen wordt gebruik gemaakt van een Revel subwoofer. Alles bij elkaar staat er een set die in alle opzichten imposant genoemd mag worden.

MERK

EDITORS' CHOICE