Demo ruimte

Na deze eerste kennismaking laat Rick mij alleen achter in de demoruimte met een verse kop koffie en de afstandsbediening en kan ik helemaal mijn gang gaan. Het eerste Blu-ray schijfje wat in de lade van de MVP891 verdwijnt, is Skyfall, de meest recente film uit de James Bond-reeks. Niet alleen de beeldkwaliteit van deze film is zeer goed, het geluid is zo mogelijk van een nog hoger niveau. De scène waarin Bond's ouderlijk huis wordt aangevallen met een helikopter is fenomenaal. Wanneer de helikopter aan komt vliegen,is naast het dreunende motorgeluid ook muziek te horen. Deze komt uit een grote luidspreker die onder de wentelwiek bevestigd is.

In mijn eigen set-up is de muziek pas echt duidelijk hoorbaar wanneer de helikopter het huis bijna bereikt heeft. Echter met deze McIntosh set is de muziek al veel eerder hoorbaar. Als daarna de hel losbreekt en de helikopter met een omtrekkende beweging al schietend het huis verwoest, laat de set horen waartoe deze in staat is. Naast het zware geluid van de motor is de surroundbeleving extra goed door de kleine details die hoorbaar blijven. De houten balken van het huis die breken hoor je niet alleen knappen, maar ook echt versplinteren. De dialoog blijft, ondanks de relatief kleine centerspeaker, zeer goed verstaanbaar.

Als Bond op een bepaald moment het pand moet ontvluchten, steekt hij eerst een lont aan wat verbonden is met een aantal gasflessen. Het knetterend opbranden van de lont blijft subtiel hoorbaar tussen de andere geluiden door. Dit verhoogt de spanning behoorlijk, wanneer zal de boel ontploffen? De prachtige muziek van de soundtrack lijkt boven het geluid van de actie te zweven met veel diepte in het geluidsbeeld.

Een wat oudere film is Top Gun, maar voor de Blu-ray release is deze voorzien van een fantastische DTS-HD Master Audio 6.1 soundtrack. Al in de openingsscene laat de MC207 eindversterker horen wat hij waard is. Met zijn 200 Watt per kanaal is er meer dan voldoende vermogen beschikbaar om de demoruimte op zijn grondvesten te doen schudden. De soundtrack van Harold Faltermeyer klinkt groots, vol en diep, er wordt echt een muur van geluid neergezet die vele malen groter is dan het scherm waarop de film zich afspeelt. Ook nu is het weer opvallend hoe de set kleine details en subtiliteit weet te combineren met zware muziek en actie.

MERK

EDITORS' CHOICE