ARTIKEL

Vogel`s

Gastauteur | 08 februari 2007 | Fotografie Gastauteur

Vrijwel iedereen klinkt de naam Vogel’s bekend in de oren. Het Nederlandse bedrijf geniet al jaren bekendheid door o.a. zijn ophangbeugels. Het eerste succes vergaarde men reeds meer dan dertig jaar geleden door hun speakerstands en muurbeugels. Stereo nam een vlucht, kleinere luidsprekers moesten hoger staan om ze goed te kunnen beluisteren en Vogel’s speelde daar op in door stands in allerlei maten te maken.

Inmiddels, heel wat generaties later, wilde men meer dan alleen speakerstands, TV ophangbeugels, audio- en video meubels en zogenaamde wall-mounting systemen voor plasma- en LCD-schermen. Surround-systemen zijn gemeengoed geworden. De consument beleeft de bioscoop in eigen huis. Projectie is daarvoor natuurlijk het beste medium. Het (tijdelijk) plaatsen van een projector is in de regel geen probleem, maar om een scherm op te hangen heb je in feite toch een aparte kamer nodig. Juist dit is voor de betrekkelijk kleine Nederlandse huizen vaak een onoverkomelijke barrière. Enige mogelijkheid die overblijft is dus een scherm ergens in de huiskamer ophangen. En daar zit niemand op te wachten.

Vogel’s bedacht hiervoor met ‘Mighty Brighty’ een ongelooflijk efficiënte oplossing. Het biedt mogelijkheid tot beeldweergave op de wand.

Mighty Brighty is een projectieverf welke in drie lagen op de wand wordt aangebracht. Eerst een magnetische laag, daarna de zogenaamde base-coat en als laatste de top-coating. Bijzonder is dat je door middel van de Brightness Booster de gain-waarde kunt bepalen. Gain is de benaming voor reflectiewaarde, een belangrijk aspect voor goede beeldweergave. Het beeld afkaderen is vervolgens de finishing touch. De bijgeleverde zwarte magneetband die op de magneetverf blijft kleven, maakt dit mogelijk. Na het film kijken kun je deze eenvoudig weer verwijderen, schilderij ophangen en klaar is Kees. Mighty Brighty is een product dat iedereen die een kwast of roller kan vasthouden op de muur kan aanbrengen. Het is verpakt in een complete doos van kaderrand tot verfbakje. Omdat het gelijkmatig aanbrengen van de verf van cruciaal belang is, is het evident dat er ook een verfroller van hoogwaardige kwaliteit wordst gebruikt en die zit in de doos. Aardig te vermelden is dat Konica Minolta een onafhankelijke test deed met het product met het oogmerk te kijken of Vogel’s de claim van beter dan een witte muur waar konden maken. Uit het onderzoek bleek dat er 40% beter resultaat was dan een witte muur. Dit is bijna vergelijkbaar met een professioneel projectiescherm.

Prijzen voor dit product variëren van 100 euro tot 300 euro. Een absoluut koopje voor goede beeldweergave.

De CES organisatie vond dit product zo uitzonderlijk, dat Vogel’s de ‘Innovations Award 2007’ hiervoor werd toegekend.

www.vogels.com
www.vogels.com/mightybrighty


EDITORS' CHOICE