ARTIKEL

CES: The Dutch Connection

Gastauteur | 08 februari 2007 | Fotografie Gastauteur


Onze collega`s van HVT bezochten ook dit jaar weer de CES in Las Vegas. Wij brengen  u het complete verslag zoals dat eerder in HVT is verschenen.

Lees hier deel 1
Lees hier deel 3

In de serie Dutch Connection presenteerde Crystal’s directeur Gabi van der Kley met gepaste trots de gewonnen award. Deze reviewers choice – Best Product Debut – werd toegekend voor zowel de Ultra Interconnects als de speakerkabels van Crystal Cable’s Ultra Line. Een lijn die bestaat uit interconnects, netkabels en speakerkabels.

De interconnect is er vanaf 2.500 euro de netkabel is vanaf 1.750 euro en de speaker kabel vanaf 5.500 euro. We spreken hier uiteraard over Crystal’s top-of-the-line. Doch bij deze uitleg bleef het niet. Er werd ook nog gedemonstreerd met een schitterende Halcro/Vivid audio installatie. Dit juweel werd gecontroleerd door de splinternieuwe Crystal Power Strip met daarin geplugd de Ultra Power Line kabels. Een muzikaal geheel om van te smullen.

Echt bijzonder is ook Crystals eerste oortelefoon met noice cancelling. Zomaar naar de winkel gaan en dit kopen is er niet bij. De consument dient hiervoor naar de erkende Crystal distributeur te gaan. Deze verwijst de persoon vervolgens naar een erkend bedrijf waar oormetingen kunnen worden gedaan. Bij een oormeting wordt een afdruk van de binnenkant van je oor gemaakt. Het bedrijf, Earproof, maakt tenslotte ‘siliconen’ oortjes met speciale Crystal Cable voorzieningen. Na een aantal weken krijg je het setje thuis gestuurd. Voor 800 euro heb je dan een oortelefoon op maat. Enkele voordelen: het dopje valt niet uit je oor en irriteert niet èn ingebouwde noice cancelling! Geluidskwaliteit van het kleine mirakel is meer dan fantastisch. Tenslotte was er ook nog een pakket uitbreiding met actieve speaker voorzien van mini connectoren. Ideaal voor mensen die veel reizen en op de hotelkamer niet via hoofdtelefoon willen luisteren maar via een luidspreker. Het kleine formaat speaker werkt op batterijen of zelfs via de USB-poort en is daarmee dus via computer aan te sturen. Het speakertje is een echt Crystal Cable product en is leverbaar in combinatie met de Crystal Cable voor de prijs van ongeveer 225 euro. In het geval je al voorzien bent van een Crystal of eventueel andere kabel, kun je ‘m ook apart aanschaffen. Dit voor slechts 50 euro. Een ‘bargain’.

Vermeldenswaard is vervolgens nog dat Crystal afstand heeft gedaan van WBT. Men koos, in navolging van de recente ontwikkeling van de spades voor fabricage in eigen huis. Onder de benaming ‘Bananas’ bracht men een hoorbaar betere connector op de markt, waarbij zelfs esthetisch gezien vooruitgang is geboekt. Voor de goedkopere modellen, Piccolo, Micro en Standaard wordt een verguld, hoogwaardig OFC koper gebruikt en voor de Reference en Ultra line een Rhodium plated versie.

www.crystalcable.com


EDITORS' CHOICE