ARTIKEL

Product introducties

Redactie HiFi.nl | 28 december 2011

Het eerste product dat over heel 2011 gezien te binnen schiet, is misschien wel de Blade van KEF - ook als de fotografie geen rol speelt. De imposante speakers van het Britse merk spraken velen tot de verbeelding, en ook op de AV-NU behoorden de Blades tot de graag geziene gasten. We reisden in het voorjaar voor de introductie van de speakers naar München, en in de zomer naar Dortmund, maar troffen de 57 kilo zware speakers later dit jaar ook gewoon bij iEar` in Tilburg aan. 

Fotograaf Ton Toemen: "door de abstracte vorm krijgt het beeld iets overstijgends. Het gaat verder dan de gewone registratie van een speaker. iets wat volgens mij prima past bij de Blade." Klik op de foto om naar het verslag te gaan. 

Nummer twee in deze categorie. Wat ligt daar tussen de stukken Hi-Def groenten? En waarom kijkt het zo vriendelijk? Is het een... brandweerautootje? Het tweede artikel dat we naar voren willen halen, is de productbespreking van de Carot One. “Het lijkt wel een soort brandweerautootje”, was de eerste reactie die de knaloranje Ernestolo Carot One kreeg. Geen vreemde opmerking: zet er vier wieltjes onder en het oranje bakje met de blauw oplichtende buis zou inderdaad zomaar ingezet kunnen worden om kleine brandjes te blussen. Het schijnt echter bedoeld te zijn om muziek mee te kunnen luisteren. Maar wat is het? Ontdek het door op onderstaande foto te klikken. 

klik op de foto om naar het artikel te gaan

Tot slot, en waarschijnlijk de meest spraakmakende serie, hebben we de PHOTO40 `Industrial Shoot` van de HOBO hifi Special Editions, de FS-187`s van ELAC die door de hifispecialist aangepast werden om er een gelimiteerde nieuwe versie van op de markt te kunnen brengen. Paul en Niek namen de speakers mee het bos in (zie de voorpaginafoto van dit artikel - de `vallende` bladeren zijn gemonteerd uit vier verschillende foto`s met een gelijk standpunt), en zetten ze daarna ook op een bouwplaats om er onder meer onderstaande foto van te maken. Je vindt er tevens een Hifidelity Special van, het XS magazine dat hier rechtsonder aan de pagina hangt. Verplichte kost!

klik op de foto om naar het artikel te gaan

...en kijk voor mooie fotografie ook eens op Hifidelity Special! 


EDITORS' CHOICE