Naast alle duidelijke voordelen zijn er ook wat nadelen aan digitale versterkers. Het filter aan de uitgang van de versterker (zie kader) heeft bijvoorbeeld de neiging om te gaan 'samenwerken' met het filter van de aangesloten luidsprekers, waardoor niet alle combinaties even gunstig uitpakken.
Het geluid kan wat terughoudend en dof worden, of juist een beetje schel. Lyngdorf en Steinway brengen eigen luidsprekers op de markt die hier naadloos en zonder problemen op aansluiten. Andere luidsprekermerken kunnen eveneens prima werken, maar het verdient zeker aanbeveling hier eerst wat mee te experimenteren.
Toekomstmuziek
Omdat het vooralsnog een vrij dure techniek is, zal je niet snel een volledig digitale versterker in de budgetklasse tegenkomen. Toch dalen de prijzen langzaam maar gestaag, dus wie weet wat de toekomst nog voor de muziekliefhebber in petto heeft. We hebben tegenwoordig steeds meer digitale bronnen in huis, dus versterkers die daar op zijn toegerust groeien in populariteit. Over de geluidskwaliteit hoeven ook al lang geen twijfels meer te bestaan.
Digitale versterkers klinken, met of zonder digitale aanpassing aan de ruimte-akoestiek, zeer goed. Het maakt namelijk niet uit hoe je versterkt, als je het maar goed doet. Wat dat betreft kunnen de huidige digitale versterkers zich meten met het beste dat op de markt verkrijgbaar is, en zijn ze in sommige gevallen zelfs de maatstaf.