ARTIKEL

More food for body and soul


Jan de Jeu | 22 januari 2009 | Fotografie Jan de Jeu

Na het gesprek met Alain Ainslie wordt het tijd om onze bagage bij het hotel af te geven alvorens we met Doug Graham en Naim’s CEO Paul Stephenson gaan dineren in een uitstekend lokaal restaurant. Gedurende de geanimeerd verlopende tafelgesprekken nodigt Paul ons uit om na afloop een bezoek te brengen aan de luisterruimte in zijn woning. Opnieuw een aantal NaimFraims naast elkaar met daarop, hoe kan het ook anders, de toplijn van Naim.

NAIM Fabriek

Ik tel liefst drie NAP 500 eindversterkers en vermoed dan ook dat hij bij het aansturen van de twee zwarte DBL luidsprekers gebruik maakt van het Snaxo 362 Electronic Crossover. Hoe dan ook, een CD van Bob Dylan verdwijnt onder de langzaam op zijn plek zakkende deksel van de CD 555 toplader en meteen begrijp ik waarom Paul vasthoudt aan dit wat oudere type fullrange weergever van Naim. Bob is in ons midden en even later geldt hetzelfde voor Patricia Barber, zittend aan haar vleugel en vergezeld van haar voltallige begeleidingsgroep. Het einde van een geslaagde avond.

De tweede dag begint met een onvervalst origineel English Breakfast. Compleet met gebakken eieren, bacon, sausages, champignons en tomaten, vergezeld van warme toast met English marmelade. Lovely! Aan het eind van de straat bevindt zich één van de oudste kathedralen van Engeland en voor onze korte ochtendwandeling kiezen we dan ook unaniem voor deze bestemming.

Salisbury Cathedral

Salisbury Cathedral bestaat dit jaar 750 jaar en dit heuglijke feite staat groot aangekondigd op hoge schuttingen die een stuk van dit bouwwerk aan het oog onttrekken. Een groot gedeelte staat in de steigers vanwege zeer noodzakelijk onderhoudswerk. Desondanks blijft de aanblik imposant en priemt de trotse ‘Sphere’ nog immer 404 voet hoog de lucht in. Bij terugkomst in het hotel staat Doug ons al weer op te wachten om ons naar Naim Headquarters te brengen waar begonnen wordt met een rondje koffie en thee.

EDITORS' CHOICE