REVIEWOnkyo

LS-T10 all-in-one systeem


Marnix Bosman | 29 januari 2014 | Fotografie Fabrikant | Onkyo

De LS-T10 is de vreemde eend in deze serie. Het is een all-in-one soundbar systeem met alle elektronica en luidsprekers in één kast. De kast bevat in totaal zes 3,5 inch full-range luidsprekers waarvan er twee aan de zijkanten zijn gemonteerd voor het creëren van een breed geluidsbeeld. Door de slimme plaatsing van de luidsprekers kan de LS-T10 zowel een stereobeeld als een virtueel surroundbeeld creëren. Aan de onderzijde van de 35 cm-diepe kast zit nog een zevende luidspreker. Deze 5 inch-luidsprekerunit produceert de lage tonen voor het gehele systeem en is als het ware te beschouwen als de ingebouwde subwoofer.

De behuizing van de LS-T10 (hxbxd: 105x700x350mm) is bedoeld om los op een meubel te plaatsen en solide genoeg om 35 kilo en dus het gewicht van een grote 40 inch flatscreen te dragen. Je kunt de LS-T10 echter net zo goed als een gewoon een standalone muzieksysteem gebruiken.

Het systeem wordt gevoed vanuit een losse adapter en is net als de LS3100 voorzien van analoge en digitale (coaxiale en optische) ingangen. Ook hier wordt er weer een mini-jack gebruikt voor de analoge ingang waarvan de werking vervalt zodra er een digitale bron wordt aangesloten. Op de achterzijde van de LS-T10 zit echter ook een USB aansluiting waar je direct een USB-stick kunt inprikken voor het afspelen van MP3-bestanden. Bluetooth heeft de LS-T10 ook zodat je ook hier weer draadloos geluid vanuit bijvoorbeeld je telefoon naar de soundbar kunt streamen.

De bijgeleverde afstandsbediening is simpel maar functioneel. De bedieningsfuncties van de afstandsbediening zitten ook op de bovenkant van de LS-T10 zelf zodat je ook daar het volume kunt instellen of een andere bron kunt kiezen. Ook het volume van de LS-T10 is naar wens te bedienen met de afstandsbediening van de TV. De installatie van het LS-T10 systeem is kinderlijk eenvoudig en na het uitpakken, heb je binnen vijf minuten geluid. En dat geluid is heel volwaardig en compleet.

Zoals kenmerkend voor een all-in-one soundbar systeem is het gevoel van het stereobeeld alleen dan aanwezig als je niet te ver van de luidsprekers zit. Bij een luisterafstand rond de 3 á 4 meter is het stereogevoel prima. De surroundillusie is op zich bruikbaar maar persoonlijk prefereer ik de music modus vanwege het vollere, warmere geluid. De LS-T10 speelt ook op hogere geluidsniveaus netjes. Alleen als je écht hard gaat wordt het geluid agressiever en ligt het minder prettig in het gehoor.


EDITORS' CHOICE