REVIEWOnkyo

LS-B50 soundbar met sub


Marnix Bosman | 29 januari 2014 | Fotografie Fabrikant | Onkyo

De LS-B50 is een soundbarsysteem met bijpassende subwoofer. De soundbar is direct tegen de muur te monteren en bevat in totaal 8 luidsprekerunits. Aan de voorzijde bevinden zich vier midrange luidsprekers en twee tweeters. Aan de uiteinden zitten nog eens 2 midrange luidsprekers voor het creëren van een breed stereo en surroundbeeld. De bijpassende sub is op het oog identiek aan de LS3100 Sub en wordt ook hier weer draadloos aangestuurd.

Net als bij de LS-T10 zitten bovenop de unit dezelfde bedieningstoetsen die je kunt vinden op de kleine bijgeleverde afstandsbediening en ook hier kun je er weer voor kiezen om het volume te regelen met de volumeknoppen van de remote van je televisie. Ook de aansluitmogelijkheden zijn gelijk aan de LS-T10 met analoge en digitale ingangen, een USB-aansluiting en een Bluetooth streamingmogelijkheid.

In vergelijking met de modellen hierboven gebruikt de LS-B50 andere en betere luidsprekers en dat hoor je terug. Vooral de verfijning in het hoog is veel beter. Het gebruik van onafhankelijke tweeters is daarvoor verantwoordelijk. Het klankbeeld is daardoor een veel verfijnder en het draagt ook bij aan het stereobeeld. De LS-B50 is een soundbar en dat betekent dus wel zoals voor iedere soundbar dat de afstand tussen de luisteraar en de soundbar niet veel meer dan 3 á 4 meter moet zijn.

Op een grotere afstand blijft het klankbeeld vergelijkbaar maar merk je minder van het stereobeeld. Ook hier geldt weer dat de afstand tussen de soundbar en de sub niet te groot mag zijn om een homogeen geluidsbeeld te houden. Houd je aan deze basisregels en het resultaat is een heel vol en evenwichtig geluidsbeeld met diepte.

Conclusie
Met deze Onkyo Envision systemen kun je op eenvoudige wijze de audioweergave uit je televisie naar een hoger plan tillen. In alle drie de gevallen is het geluidsbeeld veel voller, warmer en completer in vergelijking met het standaard geluid uit je televisie. Het aansluiten is kinderlijk eenvoudig net zoals de bediening. Het gebruik van een mini-jack voor de analoge ingang en het feit dat de analoge ingang uitgeschakeld wordt zodra er een digitale bron wordt aangesloten is jammer. 

De Bluetooth-functionaliteit en de USB-aansluiting op de LS-T10 en LS-B50 zijn weer zeer welkome toevoegingen. Welk model het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen en inrichting, want weergavetechnisch ontlopen ze elkaar niet zo heel veel. De LS-T10 is een mooi all-in-one systeem. De LS-B50 is een complete soundbar met een beter laag dan veel vergelijkbare soundbars. Het LS3100 systeem is interessant die een onopvallend systeem zoeken en meer installatievrijheid willen hebben. Prijstechnisch zijn alle drie modellen in ieder geval zeer concurrerend.

HiFi.nl plus- en minpunten

+ compact
+ vol, warm geluid

- analoge en digitale ingangen niet apart te gebruiken
- alleen analoge mini-jack aansluiting

Adviesprijzen:

LS3100 € 399,-
LS-T10 € 399,-
LS-B50 € 499,-

Aanvullende informatie: 

Importeur: Onkyo Europe Electronics GmbH


EDITORS' CHOICE